Bagel met gepocheerde ei en zalm

by bakkenmetlisanne

Nu we meer thuis zitten, hebben we ook meer tijd om uitgebreider te ontbijten en lunchen. Hoe doe je dat nou beter met een lekkere bagel, met verse zalm en een heerlijk gepocheerd eitje. Bestrijk de bagel met een laagje roomkaas, beleg hem met veldsla, zalm en een gepocheerd eitje. Eieren pocheren klinkt ingewikkeld, maar dit is het zeker niet! Het is even oefenen, maar na een paar keer heb je het al onder de knie. En mochten ze er niet zo mooi uit zien, ze doen niets onder voor de smaak! Dus laat je vooral niet weerhouden hierdoor.

Wat heb je nodig?

Voor 2 bagels met zalm

2 bagels, voorgebakken of via dit recept
100 gram roomkaas (bijv. Philadelphia)
100 gram verse zalm
2 verse eieren
Handje veldsla
Peper en zout
Scheutje azijn

Aan de slag!

Bak de bagels af zoals op de verpakking aangegeven, of maak de bagels via het recept dat hierboven is aangegeven. Breng ondertussen een grote pan water met een scheutje azijn aan de kook, maar zorg ervoor dat het water niet daadwerkelijk kookt.

Breek een ei in een kommetje en laat deze in het hete water glijden. Laat het ei 3 minuten in het water en haal hem er dan voorzichtig uit met een grote lepel of schuimspaan. Laat het ei vervolgens uitlekken op een bordje of in een bakje. Herhaal dit met het andere ei.

Snij de bagel open, bestrijk deze aan beide kanten met roomkaas, beleg de onderkant met wat veldsla en de zalm. Leg hier vervolgens het gepocheerde ei op. Strooi hier wat peper en zout naar smaak op en leg de bovenkant van de bagel er boven op.

You may also like