Kruidnotenbrood

Kruidnotenbrood, ja je hoort het goed! Of wil je het liever Pepernotenbrood of Sinterklaasbrood noemen, mag ook! Aangezien het zaterdag Sinterklaas is, is dit het perfecte recept om het weekend mee in te luiden. Het is een kruising tussen een suikerbrood en een kaneelbroodje, maar dan met stukjes kruidnoten en sinaasappel. Beter kan toch niet? Serveer hem tijdens een uitgebreid ontbijt of tijdens de borrel, alles is mogelijk met dit breekbrood.

En daarbij is dit écht een makkelijk recept, je maakt namelijk gebruik van croissantdeeg. Het staat binnen 45 minuten op tafel, waarvan 35 minuutjes in de oven. Dus maar 10 minuten werk!

Kruidnotenbrood pepernotenbrood bakkenmetlisanne sinterklaasbrood

Wat heb je nodig?

2/3 grote handen kruidnoten
1 blik croissantdeeg voor super croissants
2 eetlepels suiker
1 eetlepel boter
Sap uit halve sinaasappel
Ovenschaal of kleine bakvorm

Aan de slag!

Vermaal de kruidnootjes tot kleine stukjes met een keukenmachine of stop ze in een stevig zakje en ga er met de deegroller overheen. Vermaal de ene helft van de nootjes echt tot kruimels, de andere helft kun je iets groter laten. Smelt ondertussen de boter en knijp de halve sinaasappel uit boven de boter. Laat dit weer terug op kamertemperatuur komen.

Rol het deeg uit op een grote snijplank. Bestrijk het deeg met de boter en strooi hier de verkruimelde kruidnoten op. Strooi hier vervolgens nog 2 eetlepels suiker op en snijdt het deeg in vierkantjes van ongeveer 2 bij 2. Maak verschillende stapeltjes van deze vierkante stukken deeg.

Bedek een bakvorm of ovenschaal met bakpapier en zet de stukken deeg rechtop in de bakvorm of schaal. Zorg dat het deeg niet te dicht op elkaar wordt gedrukt, maar dat er nog mogelijkheid is voor het deeg om uit te zetten tijdens het bakken. Je kunt eventueel nog wat extra sinaasappelsap over het brood heen druppelen en hele kruidnootjes op het brood leggen.

Verwarm de oven voor op 180 graden en bak het brood voor ongeveer 35 minuten totdat deze gaar is.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alles op BakkenMetLisanne heb ik zelf geschreven en gefotografeerd. Het is niet toegestaan om de foto’s en teksten op deze pagina direct over te nemen en te plaatsen op je eigen website zonder uitdrukkelijke toestemming.

Mocht je een recept willen maken en willen posten op sociale media? Leuk! Tag mij dan in je berichten.

Sommige blogs bevatten affiliate links. Dit zijn links naar webshops waar ik over schrijf. Wanneer je een aankoop doet via zo’n link, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag, maar het kost jou niets extra’s!

%d bloggers liken dit: