Appelcrumble

by bakkenmetlisanne

Een appelcrumble kun je serveren als een heerlijk gebakje, maar ook als een dessert! Daarnaast is het zowel warm als koud heerlijk. Een heel veelzijdig recept dus! Ook kun je het recept eenvoudig lactose vrij en daarmee ook vegan maken. Hierdoor kun je het heel eenvoudig aan bijna iedereen serveren.

Wat heb je nodig?

3-4 appels
2 gram kaneel
200 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
150 gram bloem
120 gram boter of Flora Plant (lactosevrij/vegan)
Paneermeel
Ovenschaal

Aan de slag!

Schil de appels en snijd deze in kleine blokjes. Meng dit vervolgens met 50 gram suiker, de vanillesuiker en de kaneel. Strooi paneermeel over de bodem van de ovenschaal en strooi hierover de appeltjes. Er komt tijdens het bakken vocht vrij uit de appels en door de paneermeel wordt dit deels opgenomen.

Snijd dan de boter in kleine stukjes. De boter moet wel nog koud zijn, anders wordt het meer een deeg dan een crumble. Mix dit met de bloem en de overgebleven suiker (150 gram). Kneed dit met je handen tot een kruimelig deeg. Verdeel dit vervolgens over de appels.

Bak de appelcrumble voor 30 minuten in de oven op 200 graden. Serveer met slagroom of een bolletje ijs.

You may also like