Appelcrumble

Een appelcrumble kun je serveren als een heerlijk gebakje, maar ook als een dessert! Daarnaast is het zowel warm als koud heerlijk. Een heel veelzijdig recept dus! Ook kun je het recept eenvoudig lactose vrij en daarmee ook vegan maken. Hierdoor kun je het heel eenvoudig aan bijna iedereen serveren.

Wat heb je nodig?

3-4 appels
2 gram kaneel
200 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
150 gram bloem
120 gram boter of Flora Plant (lactosevrij/vegan)
Paneermeel
Ovenschaal

Aan de slag!

Schil de appels en snijd deze in kleine blokjes. Meng dit vervolgens met 50 gram suiker, de vanillesuiker en de kaneel. Strooi paneermeel over de bodem van de ovenschaal en strooi hierover de appeltjes. Er komt tijdens het bakken vocht vrij uit de appels en door de paneermeel wordt dit deels opgenomen.

Snijd dan de boter in kleine stukjes. De boter moet wel nog koud zijn, anders wordt het meer een deeg dan een crumble. Mix dit met de bloem en de overgebleven suiker (150 gram). Kneed dit met je handen tot een kruimelig deeg. Verdeel dit vervolgens over de appels.

Bak de appelcrumble voor 30 minuten in de oven op 200 graden. Serveer met slagroom of een bolletje ijs.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alles op BakkenMetLisanne heb ik zelf geschreven en gefotografeerd. Het is niet toegestaan om de foto’s en teksten op deze pagina direct over te nemen en te plaatsen op je eigen website zonder uitdrukkelijke toestemming.

Mocht je een recept willen maken en willen posten op sociale media? Leuk! Tag mij dan in je berichten.

Sommige blogs bevatten affiliate links. Dit zijn links naar webshops waar ik over schrijf. Wanneer je een aankoop doet via zo’n link, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag, maar het kost jou niets extra’s!

%d bloggers liken dit: