Een tijdje terug werd ik wakker en dacht ik: een slof met 3 smaken chocolademousse. Dat is echt een goed idee! Ik ging een paar dagen later aan de slag met deze triple chocolademousse slof en nam hem mee naar werk om te testen wat zij er van vonden, voordat ik het recept zou uitwerken of fotograferen. De reacties varieerden van “dit is het lekkerste wat je ooit hebt gemaakt” tot “Ik droom nog steeds over die chocoladeslof”. Dus ik denk dat het wel een geslaagd experiment is geweest. Aangezien ik hem niet op de foto had gezet, moest ik hem nog wel een keer maken. Wát vervelend. Ook deze versie gaat mee naar het werk. Hopelijk is deze net zo lekker!
Sloffenvorm
Toevallig werd ik onlangs benaderd door Broba met de vraag of ik hun sloffenvorm* en weegschaal* wilde uitproberen. Absoluut! Beide producten werden in een mooie verpakking geleverd, je wordt meteen vrolijk als je dit ziet! De sloffenvorm is handig in gebruik en je kunt deze in formaat aanpassen. Zo kun je dus een grotere slof maken as je meer gasten op je feestje verwacht! Ik ging in dit geval voor de kleinste versie aangezien hij ook nog in het doosje moest passen. Naast een grote sloffenvorm zitten er in de doos ook nog 6 kleine sloffenvormpjes. Ze zijn wel iets kleiner dan ik gewend ben bij kleine sloffenvormen, maar alsnog kun je hier hele leuke slofjes mee bakken! Mocht je dus nog een leuke sloffenvorm zoeken, zou ik zeker deze aanraden! Dan heb je in een keer een grote & 6 kleine vormpjes en kun je bijvoorbeeld ook deze kleine witte chocolade kwarkslofjes bakken.
Verschillende smaken chocolademousse
De triple chocolademousse slof is gemaakt met drie verschillende soorten chocolade: witte chocolademousse onderop, dan een laagje melk chocolademousse en bovenop een laagje pure chocolademousse. De combinatie van deze drie zijn echt hemels! De chocolademousse ligt op een sloffenbodem die gevuld is met amandelspijs. Bovenop de slof ligt een laagje slagroom waar wat van deze chocolade kokos mix op is gestrooid. Alles komt enorm goed samen in dit recept en smaakt heerlijk! Goed, laten we snel naar het recept gaan!
Triple chocolademousse slof
Equipment
- Spuitzak met kartel spuitmondje
- Pan
- Warmte bestendigde kom
- Sloffenvorm
- Vershoudfolie
- Acetaatfolie
Ingrediënten
Sloffenbodem
- 90 gram boter op kamertemperatuur
- Kwart losgeklopt ei
- Snufje zout
- 75 gram witte basterdsuiker
- 140 gram bloem
- 2 gram bakpoeder
- 125 gram amandelspijs
- Half losgeklopt ei
Chocolademousse:
- 5 blaadjes gelatine
- 400 ml slagroom
- 90 gram kristalsuiker
- 100 gram pure chocolade
- 150 gram melk chocolade
- 200 gram witte chocolade
- 100 gram kwark
- 150 ml melk
Instructies
Sloffenbodem
- Mix een kwart van een losgeklopt ei met de suiker, boter en zout. Zorg dat het een glad mengsel wordt. Vervolgens kun je de bloem en de bakpoeder toevoegen. Kneed dit vervolgens tot een stevig deeg.
- Als het een stevig deeg is, verpak het deeg dan in een stuk vershoudfolie. Bewaar dit minimaal een uur in de koelkast.
- Haal het deeg uit de koelkast en rol het deeg uit. Steek vervolgens met de sloffenring de vorm uit en leg op een met bakpapier beklede bakplaat
- Mix de amandelspijs met een half losgeklopt ei. Dit kun je vervolgens verdelen over het deeg. Het mooiste is om hiervoor een spuitzak te gebruiken, maar het verdelen met de hand is ook mogelijk!
- Bak dit vervolgens 20-25 minuten op 180 graden totdat de slof goudbruin is.
- Haal de bodem uit de oven en verwijder de sloffenring. Laat de bodem volledig afkoelen.
Chocolade mousse
- Doe de acetaatfolie om de sloffenbodem en klem hier de sloffenvorm omheen. Zo kan de chocolademousse er zometeen niet uit lopen.
- Laat de gelatine weken in koud water.
- Klop de slagroom samen met 90 gram kristalsuiker stijf. Haal hier 100 gram opgeklopte slagroom uit en zet aan de kant voor de bovenkant.
- Roer de kwark door de overgebleven slagroom en verdeel over 3 kommen.
Witte Chocolade
- Smelt de witte chocolade au bain marie.
- Verwarm vervolgens 50 ml melk tot het kookt en laat hier 2 blaadjes gelatine in oplossen
- Mix dan de slagroom uit 1 kom samen met de witte chocolade en de melk + gelatine en roer goed door elkaar.
- Giet op de sloffenbodem en zet in de koelkast terwijl je verder gaat met de melk chocolade
Melk chocolade
- Smelt de melk chocolade au bain marie.
- Verwarm vervolgens 50 ml melk tot het kookt en laat hier 1,5 blaadje gelatine in oplossen
- Mix dan de slagroom uit de tweede kom samen met de melk chocolade en de melk + gelatine en roer goed door elkaar.
- Giet op de witte chocolade laag en zet in de koelkast terwijl je verder gaat met de pure chocolade
Pure Chocolade
- Smelt de pure chocolade au bain marie.
- Verwarm vervolgens 50 ml melk tot het kookt en laat hier 1 blaadje gelatine in oplossen
- Mix dan de slagroom uit de tweede kom samen met de pure chocolade en de melk + gelatine en roer goed door elkaar.
- Giet op de melk chocolade laag en laat 4 uur opstijven in de koelkast.
- Versier na het opstijven met de overgebleven slagroom en versiering naar keuze zoals vers fruit of stukjes chocolade.
Opslaan?
Heb ik je geïnspireerd en wil je het recept voor deze triple chocolademousse slof opslaan? Dit kan heel makkelijk door op een van de foto’s in deze blog te klikken, je slaat hem eenvoudig op op Pinterest. Vind je het leuk om meer van mijn recepten te zien? Je kunt me volgen op Instagram op mijn account @Bakkenmetlisanne. Heb je dit recept gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je met tagt op Instagram in het eindresultaat!
* Deze blog bevat affiliate links, hiermee kan ik (een deel) van de kosten om de blog draaiende houden betalen. Als je iets koopt via deze link, ontvang ik een (klein) deel van de aankoopprijs zonder dat het jou iets extra’s kost. Hiermee help je me ontzettend!