Gecondenseerde kokosmelk uit slowcooker

by bakkenmetlisanne

Onlangs was ik op zoek naar gecondenseerde kokosmelk. Ik weet dat ze het verkopen bij een aantal supermarkten, maar ik kon het echt nergens vinden. Dus ik dacht, dat moet je vast ook zelf kunnen maken! Ik ging dus aan de slag met dit recept voor gecondenseerde kokosmelk uit de slowcooker. Je kunt het ook in een gewone pan maken, maar dan moet het een uur op het vuur staan. Aangezien ik dat iets te veel vond voor continue opletten, deed ik het liever in de slowcooker. Dan duurt het wel iets langer, maar je kunt het gewoon laten staan!

Je maakt de gecondenseerde kokosmelk door kokosmelk samen met suiker te laten koken in de slowcooker. Eigenlijk kun je het bijna geen recept noemen. Als de kokosmelk is ingedikt, dan roer je er wat margarine door en eventueel wat vanille extract. Laat het afkoelen en je gecondenseerde kokosmelk is klaar! Het kan zijn dat de kokosmelk nog wat dun is in verhouding tot gewone gecondenseerde (kokos)melk die je in de winkel koopt, maar zodra het afkoelt, zal het dikker worden!

Binnenkort komt er een heerlijk vegan recept online waarbij ik gebruik heb gemaakt van deze gecondenseerde kokosmelk uit de slow cooker. Stay tuned!

Vegan gecondenseerde kokosmelk

Gecondenseerde kokosmelk uit slowcooker bewaren

Je bewaart de gecondenseerde kokosmelk in een afgesloten bakje in de koelkast voor ongeveer twee weken. Je kunt het ook invriezen, dan blijft het een maand of drie goed.

Je kunt er ook voor kiezen om van de dulche de leche te maken. Dit maak je wel in de pan en hier voeg je bruine suiker aan toe in plaats van kristalsuiker. Het vocht verdampt en de bruine suiker karameliseert. Hierdoor wordt het wat bruiner en heb je een heerlijke vegan karamel!

Vegan gecondenseerde kokosmelk

Gecondenseerde kokosmelk uit de slowcooker

Als je vegan eet of niet tegen lactose kan, dan is gecondenseerde melk natuurlijk een no-go! Maar wist je dat je dit ook van kokosmelk kunt maken? Heerlijke gecondenseerde kokosmelk!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 2 uur 15 minuten
Afkoelen 1 uur
Totale tijd 3 uur 20 minuten
Gang Vegan
Porties 0.5 liter

Equipment

  • Slowcooker

Ingrediënten
  

  • 500 ml kokosmelk niet de light versie
  • 135 gram kristalsuiker
  • 50 gram plantaardige boter/margarine
  • 1 theelepel vanille extract

Instructies
 

  • Doe de kokosmelk met de suiker in de slowcooker, roer de suiker goed door de kokosmelk heen.
  • Doe de deksel niet op de slowcooker, het vocht moet weg kunnen, anders dikt het niet in (ik probeerde het, werkte niet). Zet de slowcooker ongeveer 2 uur op high en roer elk half uur even door
  • De kokosmelk moet iets indikken, maar hij zal nog niet enorm indikken als hij nog warm is. Roer op het laatst de plantaardige boter/margarine door de kokosmelk en doe hetzelfde met het vanille extract. Laat het nog een kwartier staan op high.
  • Giet de kokosmelk in een bakje of glazen pot en laat het afkoelen.
Trefwoord Kokosmelk, Gecondenseerde kokosmelk

Ben je benieuwd naar andere vegan recepten op BakkenMetLisanne? Hier vind je ze allemaal!

You may also like