Gingerbread kruidenmix

by bakkenmetlisanne

Gingerbread is iets typisch Amerikaans en hoort net zo bij de kerst, als dat de kerstbomen bij de kerst horen! Deze traditie vanuit Amerika komt ook steeds meer richting onze kant en ik zie rondom de feestdagen steeds meer recepten met een Gingerbread kruidenmix er in. Op BakkenMetLisanne vind je ook verschillende recepten met gingerbread, biijvoorbeeld deze gingerbread koekjes of gingerbread cupcakes!

Ondanks dat alles met gingerbread steeds populairder wordt in Nederland, is een kant en klaar kruidenmix voor gingerbread kruiden bijna niet te vinden. En ondanks dat er al recepten op mijn blog staan met gingerbread, stond er nog geen basisrecept op. Daar gaan we nu verandering in brengen, zodat je een heerlijk potje gingerbread kruiden kunt maken, waar je heel de winter mee kunt doen! Maak er je eigen heerlijke koekjes mee!

Zoals de naam al doet vermoeden, zit er in deze gingerbread kruidenmix een hoop gember! Daarnaast zit er kaneel, kruidnagel en nootmuskaat in. Eigenlijk is het zo makkelijk, dat je het haast geen recept mag noemen. Het is een kwestie van theelepels van de kruiden met elkaar mixen in een potje en je gingerbread kruidenmix is klaar!

Gingerbread kruidenmix

De gingerbread kruidenmix bewaren

Een potje kruiden kun je een flinke tijd bewaren! Wel een paar jaar. Het zijn gewoon droge kruiden en zolang je het goed afsluit, is dit bijna onbeperkt houdbaar. Ik zou zelf even naar de houdbaarheidsdatum kijken van de kruiden die je toevoegt en de houdbaarheidsdatum die als eerste verloopt aanhouden. 

Ik ben benieuwd wat jij zou maken met deze kruidenmix. Worden het de traditionele gingerbread koekjes of de cupcakes, zoals ik hierboven aangaf. Of pak je het liever groots aan en ga je aan de slag met een gingerbread house die je helemaal versierd? Ik ben heel benieuwd! Laat het me weten in de comments!

Gingerbread Kruidenmix
Gingerbread Kruidenmix

Gingerbread kruidenmix

Dit mag je haast geen recept noemen! Mix een aantal kruiden door elkaar en je hebt je eigen, heerlijke gingerbread kruidenmix!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Keuken Amerikaans
Porties 1 potje

Equipment

  • Potje dat je kunt afsluiten

Ingrediënten
  

  • 6 theelepels Gember
  • 6 theelepels Kaneel
  • 3 theelepels Nootmuskaat
  • 3 theelepels Gemalen kruidnagel

Instructies
 

  • Doe alle ingrediënten in een potje en mix goed door
Trefwoord Gingerbread, Kerstbrood, Winter, Kruidenmix

You may also like