Brownie met roomkaas topping

by bakkenmetlisanne

Het is weer tijd voor de SwiepSwoepSwap! Voor alle nieuwe lezers, hier kun je lezen wat de SwiepSwoepSwap precies is! Dit keer werd ik gekoppeld aan ByDienty en na wat struinen op haar website kwam ik bij deze brownie met roomkaas topping. Dat leek me een goede basis voor de SwiepSwoepSwap van deze maand! Deze brownie heeft een hele lekkere cheesy topping! Leuk detail: Dienty heeft een paar maanden geleden ook een recept van mij ge-swiepswoepswapt (is dat wel een woord?) Dat is deze boterkoek met bastogne bodem! Dienty maakte hier een boterkoek met nootjes van. Heerlijk!

Als je goed hebt opgelet, zag je dat er hiervoor nog geen brownie recept op mijn website stond. Waarom niet? Nou ik kan dus echt ab-so-luut geen brownies bakken.. Ik weet niet waar het aan ligt, ik heb verschillende recepten geprobeerd, maar geen eentje kwam goed uit de oven. De ene moest je bereiden met alle recepten in een pannetje (lees verbrande suiker), de andere zakte gewoonweg in na het bakken.. Vandaar dat ik het nu weer eens wilde proberen, maar dan met het recept van Dienty! En dat pakte een heel stuk beter uit dan alle eerdere pogingen. Wat een heerlijke brownie! Door het toevoegen van de roomkaas krijg je een cheesecake achtige smaak als topping.

Brownie met roomkaas topping bewaren

Ondanks dat je brownies snel wil opeten, kan ik het me voorstellen dat het niet lukt. Ze zijn redelijk machtig! Brownies kun je in een afgesloten trommel ongeveer een week bewaren. Zelfs na een week nog niet alles opgekregen? Het is ook mogelijk om ze in te vriezen. Als je ze luchtdicht verpakt, blijven ze ongeveer 3 maanden goed.

Ik ben benieuwd of jij wel eens brownies heb gemaakt! Ging dat wel in een keer goed of heb je hier ook struggles bij gehad? Of is er een ander recept waar je heel erg tegen op kijkt? Let me know!

Brownie met roomkaas topping
Brownie met roomkaas topping
Brownie met roomkaas topping

Brownies met Roomkaas Topping

Heerlijke traditionele brownies met een topping van roomkaas
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Afkoelen 4 uur
Totale tijd 4 uur 55 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 16 stukjes

Equipment

 • Bakblik 20x20cm
 • Bakpapier

Ingrediënten
  

 • 400 gram pure chocolade minimaal 70%
 • 250 gram boter
 • 250 gram donkerbruine basterdsuiker
 • 80 gram bloem
 • 3 eieren
 • 1,5 tl bakpoeder
 • 200 gram zuivelspread
 • 80 gram witte basterdsuiker

Instructies
 

 • Smelt de chocolade au bain marie en zet even apart
 • Smelt de roomboter in de magnetron of in een pannetje
 • Klop de eieren luchtig, totdat ze wit/beige kleuren. Voeg vervolgens de donkere basterdsuiker toe en ga door met mixen tot er een dikke, glanzende massa ontstaat
 • Voeg de chocolade en de roomboter toe aan het ei/suiker mengsel en roer dit goed door. Zeef het bloem en het bakpoeder en voeg dit toe. Schep alles door elkaar (niet met de keukenmachine, maar met een spatel)
 • Verdeel het bakpapier over de bodem van de bakvorm. Stort hier 3/4 van het browniemengsel in.
 • Mix de roomkaas samen met de witte basterdsuiker. Voeg dit, samen met het overgebleven browniemengsel, toe aan de bakvorm. Mix dit door elkaar met een satéprikker of een lepel. Creëer een leuk patroontje!
 • Verwarm de oven voor op 165 graden en bak de brownie voor ongeveer 35 – 40 minuten. De brownie kwam er bij mij erg wiebelig uit, maar na het opstijven was hij perfect!

You may also like