Marmercake met tijgerprint

by bakkenmetlisanne

Hoe leuk is deze marmercake met tijgerprint? Oke, de bedoeling was misschien een panterprint, maar het is er meer als een tijger uitgekomen. Ook prima toch? Het is een traditionele oud Hollandse Cake, in het buitenland ook wel bekend als een pound cake. In het Engels staat de cake bekend als een pound cake omdat je traditioneel een ‘pound’ van alle ingrediënten toevoegt, namelijk boter, suiker, bloem en eieren. Nu wordt deze cake wel met iets minder dan een pound van elk ingrediënt gemaakt, ander wordt hij wel erg groot, haha.

Maar hoe krijg je nu dat leuke tijgerprintje? Nadat je het beslag hebt gemaakt, verdeel je het over drie kommetjes. Twee daarvan voorzie je van een kleurtje, bruin met cacao en zwart met kleurstof. Maar aarzel natuurlijk niet om andere kleurtjes te proberen, een roze/zwart/witte lijkt me ook heel leuk! Het beslag met de kleurtjes doe je in een spuitzak. Je maakt eerst een laagje basisbeslag en spuit dan banen met het gekleurde beslag. Bedek dit weer met het basis beslag en herhaal dit totdat je beslag op is. Het mooiste is om hem bovenaan helemaal wit te houden, zodat je pas bij het doorsnijden ziet dat je het patroontje hebt, maar ik had me iets verkeken op de hoeveelheden, waardoor ik nog wat zwart over had. Dan maar bovenop!

Marmercake met tijgerprint bewaren

Een cake kun je ongeveer een week bewaren in een afgesloten trommel of in aluminiumfolie. Het is ook mogelijk om de cake in te vriezen, verpak hem dan goed in plastic folie. Hij is dan ongeveer 3 maanden houdbaar. Tip: als je de cake in losse stukjes invriest, kun je het ook weer in losse stukjes ontdooien!

Ben je op zoek naar meer cake recepten? Bezoek dan deze pagina, hier vind je alle cakes op BakkenMetLisanne!

marmercake met tijgerprint
marmercake met tijgerprint
marmercake met tijgerprint

Marmercake

Dit is niet zomaar een cake, als je hem doorsnijdt, komt er een leuk panterprintje naar voren!

Equipment

 • Cakevorm 25 cm
 • Bakpapier
 • 2 Spuitzakken

Ingrediënten
  

 • 200 gram suiker
 • 200 gram roomboter
 • 1 zakje vanillesuiker
 • 4 eieren
 • Mespuntje zout
 • 200 gr bloem
 • 7 gram bakpoeder
 • Theelepel cacaopoeder
 • Zwarte kleurstof

Instructies
 

 • Mix de suiker en vanillesuiker met de boter tot een romig mengsel.
 • Voeg hier een voor een de eieren aan toe. Voeg het volgende ei pas toe als het eerste ei helemaal is opgenomen.
 • Klop dit ongeveer 5 minuten op een hoge stand tot een romig en luchtig mengsel.
 • Zeef de bloem en het bakpoeder en spatel dit door het beslag heen. Vouw het beslag steeds dicht totdat alles is opgenomen.
 • Verdeel het beslag over drie kommetjes, 1 met ongeveer de helft van het beslag en twee bakjes met een kwart.
 • De bakjes waar een kwart van het beslag in zit, ga je kleuren. Voeg een theelepel cacaopoeder toe en roer dit door. Kijk of het bruin genoeg wordt en voeg eventueel nog een theelepel toe, tot het de juiste kleur heeft. Voor de zwarte gebruik je kleurstof. Mix dit goed door tot je de gewenste kleur hebt bereikt.
 • Doe het bruine en zwarte beslag in een spuitzak en spuit er een puntje vanaf. Vul eerst de cakevorm met bakpapier zodat je de cake er na het bakken zo uit haalt.
 • Begin met een laagje van het witte/gele beslag. Bedek hier de gehele bodem mee. Spuit met een spuitzak banen van het zwarte en bruine beslag en bedek dit weer met het witte/gele. Herhaal dit tot al het beslag op is.
 • Verwarm de oven voor op 160 graden en bak de cake voor 60-75 minuten tot hij gaar is.

You may also like