Eton mess

by bakkenmetlisanne

In het recept van afgelopen zondag hintte ik al een beetje op Eton Mess. Een deel van het meringue schuim voor de kerstmutsjes heb ik gebruikt om Eton Mess te maken. En wat is dit lekker zeg! Mocht je nog inspiratie nodig hebben voor het kerstdessert, dan heb ik hier het perfecte recept voor je! Het bestaat uit slagroom, aardbeien en meringue, met wat chocoladebolletjes als topping. En zit je nou in tijdnood of wil je de meringues niet zelf maken, ga dan aan de slag met kant en klare meringues vanuit de supermarkt (zijn nu overal te vinden vanwege kerst). Dan staat dit dessert binnen 5 minuten op tafel.

Op Youtube zie ik vaak in december het fenomeen ‘Vlogmas’ voorbij komen. Nu zal je mij nooit in mijn leven zien vloggen, maar hetzelfde principe kunnen we natuurlijk ook toepassen op het bakken, een ‘Bakemas’! Ik heb het iets verdraaid, in plaats van een regulier advent tussen 1 en 24 december, heb ik ervoor gekozen om dit tussen 6 en 26 december te doen. Tussen Sinterklaas en kerst dus! 21 dagen lang een heerlijk nieuw recept in kerst stijl. Denk hierbij aan gingerbread cookies, tips voor de gourmet of heerlijke kerstdesserts! Vandaag deel 20: Eton Mess

Wat heb je nodig?

Voor 2 desserts in glas, zoals op de bovenstaande foto

6 meringues om in stukken te snijden
2 meringues om boven op te leggen als decoratie
135 ml. slagroom
2 eetlepels suiker
2 handjes aardbeien
Eventueel: chocoladeballen ter versiering
Poedersuiker

Aan de slag!

Gebruik kant en klare meringue of maak de meringue volgens dit recept. In plaats van kerstmutsen kun je toefjes spuiten van de meringue. Voeg wat strepen rode kleurstof toe aan de lege spuitzak, vul hem vervolgens met het schuim en spuit de toefjes op. Doe dit door je spuitzak op dezelfde hoogte te houden als je spuit. Maak vervolgens een draaibeweging als je klaar bent met het toefje, zodat je een mooi toefje krijgt.

Klop de slagroom stijf. Als de slagroom wat dikker begint te worden, voeg je de twee eetlepels suiker toe en klop je verder totdat de slagroom geheel stijf is. Zet dit even aan de kant.

Maak de aardbeien schoon en verwijder het kroontje. Snij ze vervolgens in kleine stukjes. De helft van de aardbeien gebruik je in zijn geheel in het glaasje. Pureer de andere helft van de aardbeien. Voeg dit toe aan de stijfgeklopte slagroom.

Snij de meringue in kleine stukjes. Voeg hiervan de helft toe aan de slagroom en roer dit goed door elkaar zodat je bij elke schep wat slagroom, meringue en aardbeienpuree hebt. Vervolgens kun je de desserts gaan opbouwen in het glas.

Begin met een laagje aardbeien, leg hier een laagje meringue op. Verdeel vervolgens het slagroommengsel over de twee glaasjes. Leg hier nog een meringue op, decoreer eventueel met wat chocoladeballen en maak het geheel af door er wat poedersuiker op te strooien.

You may also like

%d bloggers liken dit: