Wentelteefjes van kerststol

by bakkenmetlisanne

Onlangs zag ik een Amerikaanse blogster wentelteefjes (French Toast) maken van croissants. Dat leek me zo onwijs lekker! (Maar dat heb ik overigens nog niet geprobeerd). Wel bracht dat me op het idee om wentelteefjes te maken van het overgebleven kerststol. Er blijft tenslotte altijd wat over (of nee, je koopt/bakt teveel). En lekker dat dit is! Echt een tip voor de dag na kerst, om de feestdagen mee af te sluiten.

Wentelteefjes werden vroeger gemaakt met oud en/of droog brood. Weggooien was geen optie omdat alles erg duur was en men vroeger minder te besteden had. Daarom werd er wat melk en ei toegevoegd en werd het brood opnieuw gebakken in de pan. Tegenwoordig eten we dit meer als een

Deze wentelteefjes heb ik gemaakt van een zelfgemaakte kerststol. Maar dit kan natuurlijk net zo goed met overgebleven kant en klare kerststol. De wentelteefjes van kerststol maak je door het brood door een mengsel van ei en melk te halen en vervolgens door een mengsel van kaneel en suiker te halen. Bak dit voor een paar minuten in de pan en je hebt een heerlijk ontbijtje, brunch of lunch! Serveer de wentelteefjes met wat poedersuiker of eet ze gewoon zo op, want zo zijn ze ook al overheerlijk en lekker zoet!

Ik ben benieuwd of jij wel eens van minder traditionele broodsoorten wentelteefjes hebt gemaakt. Hierboven gaf ik bijvoorbeeld nog een optie met croissant aan (wil ik nog steeds proberen 😉 ). Maar wellicht heb jij nog een andere optie die ik echt moet gaan uitproberen! Laat het me vooral weten, ik ben benieuwd!

Kerststol wentelteefjes, french toast christmas bread

Wentelteefjes van kerststol bewaren

De wentelteefjes zijn het lekkerste als je ze op eet wanneer ze nog warm zijn. Bewaren is niet echt mogelijk, je maakt ze tenslotte al met oud of overgebleven brood en het opnieuw opwarmen maakt het niet veel lekkerder helaas.

Kerststol Wentelteefjes

Wentelteefjes van kerststol

Wat doe je met de overgebleven kerststol? Hier maak je heerlijke wentelteefjes van! Sluit de feestdagen af met een heerlijk ontbijtje met de restjes die je nog in huis hebt.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Ontbijt
Porties 1 portie

Equipment

  • Koekenpan
  • Spatel

Ingrediënten
  

  • 2 sneetjes kerstbrood
  • 2 eieren
  • Scheutje melk
  • Eetlepel suiker
  • Theelepel kaneel
  • Bakboter

Instructies
 

  • Zet twee schalen of diepe borden klaar. In de ene schaal maak je een mengsel van de eieren en de melk, in de andere een mengsel van kaneel en suiker.
  • Haal de boterham eerst door het ei/melk mengsel en vervolgens door de kaneelsuiker. Verwarm een pan en doe een scheutje bakboter in de pan. Bak beide kanten totdat ze goudbruin zijn. Herhaal dit vervolgens met alle sneetjes kerstbrood. Serveer eventueel met wat fruit of met poedersuiker!
Trefwoord Kerstbrood, Kerststol, Kerst, Kerstontbijt

Het kerstbrood heb ik ook zelf gemaakt! Ben je benieuwd naar het recept? Druk dan op onderstaande foto!

Kerststol met amandelspijs

You may also like