Wentelteefjes van kerststol

by bakkenmetlisanne

Onlangs zag ik een Amerikaanse blogster wentelteefjes (French Toast) maken van croissants. Dat leek me zo onwijs lekker, maar dat heb ik nog niet geprobeerd. Wel bracht dat me op het idee om wentelteefjes te maken van kerststol. Er blijft tenslotte altijd wat over (of nee, je koopt/bakt teveel). En lekker dat dit is! Echt een tip voor de dag na kerst, om de kerstdagen mee af te sluiten.

Op Youtube zie ik vaak in december het fenomeen ‘Vlogmas’ voorbij komen. Nu zal je mij nooit in mijn leven zien vloggen, maar hetzelfde principe kunnen we natuurlijk ook toepassen op het bakken, een ‘Bakemas’! Ik heb het iets verdraaid, in plaats van een regulier advent tussen 1 en 24 december, heb ik ervoor gekozen om dit tussen 6 en 26 december te doen. Tussen Sinterklaas en kerst dus! 21 dagen lang een heerlijk nieuw recept in kerst stijl. Denk hierbij aan gingerbread cookies, tips voor de gourmet of heerlijke kerstdesserts! Vandaag deel 19: kerststol wentelteefjes

Kerststol wentelteefjes, french toast christmas bread

Wat heb je nodig?

2 sneetjes kerstbrood
2 eieren
Scheutje melk
Eetlepel suiker
Theelepel kaneel
Bakboter

Aan de slag!

Zet twee schalen of diepe borden klaar. In de ene schaal maak je een mengsel van de eieren en de melk, in de andere een mengsel van kaneel en suiker. 

Haal de boterham eerst door het ei/melk mengsel en vervolgens door de kaneelsuiker. Verwarm een pan en doe een scheutje bakboter in de pan. Bak beide kanten totdat ze goudbruin zijn. Herhaal dit vervolgens met alle sneetjes kerstbrood. Serveer eventueel met wat fruit of met poedersuiker!

Het kerstbrood heb ik ook zelf gemaakt! Ben je benieuwd naar het recept? Druk dan op onderstaande foto!

You may also like

%d bloggers liken dit: