Viscocktail

Heb je nog last-minute een idee voor een voorgerechtje nodig voor de feestdagen? Deze viscocktail is een hele goede optie! Een geüpgrade versie van een standaard garnalencocktail. Deze viscocktail is een heerlijke combinatie van gerookte zalm, Hollandse garnalen en rivierkreeftjes. Wat serveren jullie met kerst?

Op Youtube zie ik vaak in december het fenomeen ‘Vlogmas’ voorbij komen. Nu zal je mij nooit in mijn leven zien vloggen, maar hetzelfde principe kunnen we natuurlijk ook toepassen op het bakken, een ‘Bakemas’! Ik heb het iets verdraaid, in plaats van een regulier advent tussen 1 en 24 december, heb ik ervoor gekozen om dit tussen 6 en 26 december te doen. Tussen Sinterklaas en kerst dus! 21 dagen lang een heerlijk nieuw recept in kerst stijl. Denk hierbij aan gingerbread cookies, tips voor de gourmet of heerlijke kerstdesserts! Vandaag deel 18: viscocktail

Viscocktail, voorgerecht, vis, garnalencocktail, bakkenmetlisanne

Wat heb je nodig?

Voor 4 stuks

200 gram gerookte zalm
100 gram Hollandse garnalen
100 gram rivierkreeftjes
2 tomaten
1 komkommer
Cocktailsaus
4 theelepels roomkaas
4 (Wijn)glazen
Citroen

Aan de slag!

Snijdt de komkommer in twee stukken. Het ene stuk gebruik je om lange banen van te raspen, het andere stuk om in kleine blokjes te snijden. Snijd ook de tomaat in kleine blokjes. Zet de glaasjes klaar en leg onderop de banen komkommer Hier bovenop leg je de blokjes tomaat en komkommer en een eetlepel cocktailsaus.

Haal de zalm voorzichtig los van het karton waar deze op zit en maak 4 platte stukjes. Leg op ieder stuk zalm een theelepel roomkaas, wat rivierkreeftjes en garnalen. Vouw dit vervolgens dicht en draai de bol om, zodat de open kanten onder liggen. Leg dit vervolgens op de tomaat en komkommer. Verdeel de overige garnalen en rivierkreeftjes in de glaasjes. Serveer met een partje citroen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alles op BakkenMetLisanne heb ik zelf geschreven en gefotografeerd. Het is niet toegestaan om de foto’s en teksten op deze pagina direct over te nemen en te plaatsen op je eigen website zonder uitdrukkelijke toestemming.

Mocht je een recept willen maken en willen posten op sociale media? Leuk! Tag mij dan in je berichten.

Sommige blogs bevatten affiliate links. Dit zijn links naar webshops waar ik over schrijf. Wanneer je een aankoop doet via zo’n link, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag, maar het kost jou niets extra’s!

%d bloggers liken dit: