Sneeuwpopkoekjes

by bakkenmetlisanne

Deze leuke koekjes zag ik afgelopen jaar op Pinterest voorbijkomen en ik dacht meteen: deze moet ik ook eens maken! Ze zien er toch te schattig uit? Ondanks dat de arme sneeuwpoppen aan het smelten zijn, blijven ze toch nog lachen 😉 . En daarnaast zijn ze ook nog eens heel eenvoudig om te maken en leuk om te doen met kinderen. De kerstvakantie is tenslotte begonnen, dus alle tijd om koekjes te bakken! Wat zijn jullie plannen voor de kerstvakantie?

Op Youtube zie ik vaak in december het fenomeen ‘Vlogmas’ voorbij komen. Nu zal je mij nooit in mijn leven zien vloggen, maar hetzelfde principe kunnen we natuurlijk ook toepassen op het bakken, een ‘Bakemas’! Ik heb het iets verdraaid, in plaats van een regulier advent tussen 1 en 24 december, heb ik ervoor gekozen om dit tussen 6 en 26 december te doen. Tussen Sinterklaas en kerst dus! 21 dagen lang een heerlijk nieuw recept in kerst stijl. Denk hierbij aan gingerbread cookies, tips voor de gourmet of heerlijke kerstdesserts! Vandaag deel 17: sneeuwpop koekjes

Sneeuwpop koekjes, snowman cookies, melted snowman

Wat heb je nodig?

Voor de koekjes
385 gram bloem
1 ei
225 gram roomboter op kamertemperatuur
220 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
2 theelepels bakpoeder
Plasticfolie
Ronde uitsteker

Voor de versiering
Marshmallows
M&M’ s

33 gram eiwit*
250 gram poedersuiker
0,5 theelepel citroensap
Eventueel: wat water
Kleurstof: zwart en oranje
2 spuitzakken

Aan de slag!

Mix de boter en de suiker samen totdat het romig is. Voeg vervolgens de vanillesuiker en het ei toe en mix dit goed door het boter/suiker mengsel. Als laatste voeg je het bakpoeder en de bloem toe. Kneed het deeg goed door totdat je een grote bal krijgt. Verpak het deeg vervolgens in plasticfolie en druk het plat tot ongeveer 1,5 tot 2 centimeter dik. Laat het deeg nu ongeveer een uurtje koelen in de koelkast.

Haal het deeg uit de koelkast en laat het even 5 minuten op temperatuur komen. Bestuif het aanrechtblad of je snijplank met bloem en rol het deeg uit tot ongeveer 0,4-0,5 cm dik. Steek nu met een ronde uitsteker het deeg uit en leg dit op een met bakpapier beklede bakplaat. Verwarm de oven voor op 160 graden en bak de koekjes in ongeveer 10-12 minuten gaar. Laat de koekjes vervolgens volledig afkoelen.

Mix het eiwit met de poedersuiker en het citroensap, totdat je een dik mensel krijgt. Dit is het glazuur. Zet twee bakjes klaar en doe in beide bakjes 2 eetlepels van het glazuur. Bij de ene voeg je zwarte kleurstof toen en bij de andere oranje.

Leg de marshmallows klaar en vorm ze eventueel als dit nodig is. Doe de zwarte kleurstof in een spuitzak en spuit hiermee de oogjes en het mondje op de marshmallows. Doe dit ook met oranje voor de neus. Laat deze even drogen.

Dip de koekjes in de witte glazuur of verdeel een eetlepel over de koekjes en verspreid dit. Druk vervolgens de marshmallows in het glazuur, zodat ze vast blijven zitten. Druk nog twee M&M’s in het glazuur en spuit met de zwarte glazuur twee armpjes op de koekjes. Laat de koekjes even uitharden voordat je ze opeet.

sneeuwpopkoekjes

You may also like