Bladerdeeghapjes met brie en truffel

by bakkenmetlisanne

Truffel, ik ben er dol op! En ik vind het ook echt een ‘kerstig’ ingrediënt. Daarom wilde ik dit dan ook verwerken in een heerlijk hapje. Ik had nog nooit geprobeerd om truffel met brie te combineren, maar ik had beide producten over van andere recepten, dus één en één was twee. En dit was zeker geen slechte zet! Wat waren de hapjes lekker zeg! Niet zo’n zin in truffel of brie? Probeer dan de bladerdeeghapjes met geitenkaas, ham en honing! Onderaan de blog vind je een foto van deze hapjes!

Op Youtube zie ik vaak in december het fenomeen ‘Vlogmas’ voorbij komen. Nu zal je mij nooit in mijn leven zien vloggen, maar hetzelfde principe kunnen we natuurlijk ook toepassen op het bakken, een ‘Bakemas’! Ik heb het iets verdraaid, in plaats van een regulier advent tussen 1 en 24 december, heb ik ervoor gekozen om dit tussen 6 en 26 december te doen. Tussen Sinterklaas en kerst dus! 21 dagen lang een heerlijk nieuw recept in kerst stijl. Denk hierbij aan gingerbread cookies, tips voor de gourmet of heerlijke kerstdesserts! Vandaag deel 13: bladerdeeghapjes met brie en truffel

Bladerdeeg bakjes met brie en truffel

Wat heb je nodig?

Voor 12 hapjes

1 rol vers bladerdeeg of 3 plakken diepvriesbladerdeeg
100 gram brie
2 eetlepels truffeltapenade met minimaal 8% truffel
Mini cupcake bakvorm
Bakbonen of rijst

Aan de slag!

Gebruik de helft van een rol vers bladerdeeg of 3 plakken diepvriesbladerdeeg. Snij het bladerdeeg in vierkantjes van 5 bij 5 cm. Vul de cupcake vormpjes met de plakjes bladerdeeg. Om ervoor te zorgen dat de bodem niet gaat rijzen, moeten de bakjes blind worden gebakken. Doe dit door stukjes bakpapier op het bladerdeeg te leggen en hier bakbonen (of rijst, bonen etc.) op te leggen. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de bakjes voor 15 minuten.

Leg in ieder bladerdeegbakje een stukje brie en een theelepeltje truffeltapanade. Bak de bakjes nog eens 3-4 minuten op 200 graden. Je kunt ze warm serveren, maar koud zijn ze ook nog steeds heerlijk!

You may also like