Kaneelvingers

by bakkenmetlisanne

Wat doe je nou met de restjes bladerdeeg als je de kerststerren hebt uitgestoken? Je maakt er kaneelvingers van! Heel simpel, maar zo lekker! Ook mijn kleine neefje van 1 heeft ze heel erg goed gekeurd! Je hebt ook bijna niets nodig om dit te maken, een stuk bladerdeeg, wat suiker en kaneel en een losgeklopt ei. En lekker dat ze zijn!

Op Youtube zie ik vaak in december het fenomeen ‘Vlogmas’ voorbij komen. Nu zal je mij nooit in mijn leven zien vloggen, maar hetzelfde principe kunnen we natuurlijk ook toepassen op het bakken, een ‘Bakemas’! Ik heb het iets verdraaid, in plaats van een regulier advent tussen 1 en 24 december, heb ik ervoor gekozen om dit tussen 6 en 26 december te doen. Tussen Sinterklaas en kerst dus! 21 dagen lang een heerlijk nieuw recept in kerst stijl. Denk hierbij aan gingerbread cookies, tips voor de gourmet of heerlijke kerstdesserts! Vandaag deel 10: kaneelvingers

Kaneel sticks

Wat heb je nodig?

1 rol bladerdeeg of restjes bladerdeeg
2 eetlepels suiker
1 theelepel kaneel
1 losgeklopt ei

Aan de slag!

Snijd het bladerdeeg in rechte stukken, leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop een ei los in een kom of mok en bestrijk het bladerdeeg met het losgekopte ei. Mix vervolgens de suiker samen met het kaneel. Strooi de kaneelsuiker op het bladerdeeg.

Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de bladerdeeg vingers voor 12-14 minuten totdat ze goudbruin zijn. Dan zijn de kaneelvingers al klaar, eenvoudig toch?

You may also like