DIY Rocky Road pakket – Review

by bakkenmetlisanne

Onlangs kwam ik in contact met Evelyne van LocalFavs. Evelyne maakt onwijs leuke brievenbus pakketjes die je kunt bestellen. Van verjaardags- en housewarming cadeautjes tot aan DIY bakpakketten. Ze vroeg mij of ik een van deze bakpakketten wilde proberen en dat wil ik wel! Het betrof een DIY Rocky Road pakket in kerststijl. Mocht je niet weten wat Rocky Road is: Rocky Road is een combinatie van chocolade, nootjes, marshmallows etc. Traditioneel voegde ieder land (Verenigde Staten, Australië en Verenigd Koninkrijk) allemaal hun eigen typische ingrediënten toe. Zo is marshmallows echt iets vanuit de Verenigde Staten en Australië en voegde men in het Verenigd Koninkrijk vaker gedroogd fruit toe. Maar voeg vooral toe waar jij blij van wordt! Jij moet hem tenslotte op eten.

Ik ben altijd benieuwd naar vooraf samengestelde bakpakketten, want zit nu écht alles er in zodat je meteen aan de slag kunt? Nou dat in ieder geval! Lees snel verder om te lezen wat ik er van vond!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met LocalFavs

DIY rocky Road pakket

De inhoud van het DIY Rocky Road pakket

Het bakpakket wordt opgestuurd via de post, ideaal voor als je niet thuis bent, want je kunt hem gewoon niet missen! Het zit in een doos met het logo van LocalFavs erop. Als je hem openmaakt, dan begint het met een leuk kaartje. (Tip: deze kun je personaliseren. Leuk als je het het pakket als een cadeautje weggeeft). Daarnaast krijg je een kaartje met hierop het recept. Hier stonden bij mij nog twee andere leuke baktips op. Daarnaast zit er een mini bakvorm in, 2 bakvellen, verschillende strooisels waaronder een soort mini M&M’s, oreo crumbs en daim chocolade en 150 gram Callebaut chocolade. Dit is voldoende om twee keer de bakvorm te vullen.

Ik moet zeggen dat ik aan het begin wat sceptisch was over het kleine bakvormpje, ik was bang dat hij te klein zou zijn. Maar toen had ik nog niet gelezen dat je hem 2 keer kunt vullen. Oeps.. Met twee keer vullen past het perfect!

DIY rocky Road pakket inhoud

Rocky Road maken

Eigenlijk is het erg makkelijk om dit DIY Rocky Road pakket te maken. Je smelt de chocolade, doet dit in de bakvorm en voegt de verschillende strooisels aan toe, net hoe jij dat graag wil doen! Alle M&M’s aan een kant en de daim chocolade aan de andere kant? Prima! Alles helemaal door elkaar gemixt? Dat kan natuurlijk ook! Je laat de rocky road een uurtje uitharden in de koelkast en je kunt meteen beginnen met opeten!

Omdat het zo makkelijk is om te maken, is het ook leuk om met kinderen te doen. Help ze wel bij het smelten van de chocolade, dit moet au bain marie gebeuren. Maar vervolgens kan hij naar wens worden gedecoreerd!

Het pakket aanschaffen

Het pakket bestaat uit drie soorten, met melk, witte of pure chocolade als basis. Deze versie was, zoals je kunt zien, met witte chocolade. Maar pure of melk chocolade lijkt me ook heerlijk! Daarnaast kan je kiezen uit een kaartje dat je wilt toevoegen en een eventuele boodschap. Het DIY Rocky Road bakpakket kun je hier kopen voor €18,99 incl. BTW. Ook is er een vegan versie van de Rocky Road. Dit is geen kersteditie, maar een reguliere. Ben je voor iets allergisch? Geef het dan door bij het bestellen of neem even contact op, dan wordt er voor gezorgd dat het wordt weggelaten!

DIY rocky Road pakket

Ben je benieuwd naar andere blogs op BakkenMetLisanne? Klik dan hier om op de blogpagina te komen!

You may also like