Oh wat een jaar! Wij zijn verhuisd!

by bakkenmetlisanne

Vandaag even geen bakpost. Na de bakemas (21 dagen kerst), ben ik even bakmoe en heb ik een korte pauze ingelast. Daarom leek het me wel tijd om een persoonlijke update te geven. Ik heb me eigenlijk nooit echt voorgesteld (dit vind ik eigenlijk ook heel eng, maar het moet er toch eens van komen). De meeste blogs over 2020 zullen waarschijnlijk gaan over hoe corona het leven heeft beïnvloed. En dat is natuurlijk ook wel logisch! Zelf was ik begin maart geveld door corona en daar ben ik wel even goed ziek van geweest. Maar gelukkig ben ik daar zonder al te veel kleerscheuren doorheen gekomen en het enige probleem wat ik nog heb is dat ik geen gekookt ei kan eten of ruiken. Mijn geur is onwijs veranderd en dat stinkt zo onwijs. Maar ik begreep dat meer mensen hier last van hebben. Hopelijk trekt dit nog iets bij..

Maar er was ook goed nieuws! Zo ben ik dit jaar verhuisd en gaan samenwonen met mijn vriend. Het nieuwe huis is een stuk groter dan het oude huis. Wat ook wel mag na 2 jaar op 47m2 te hebben gewoond. In quarantaine en thuiswerken in zo’n klein appartement zonder balkon is toch echt niet te doen, dus daarom ben ik blij dat het nieuwe huis op ons pad is gekomen. Het is wel een huurhuis, dus we mogen/willen hier niet te veel aan aanpassen, maar toen we hier inkwamen was het goed uitgeleefd, waardoor het wel een flinke facelift nodig had. Ik neem jullie graag mee in een aantal before – after foto’s. (Oh en ik ben natuurlijk geen interieur stylist 😉 Dus het is niet zo strak als menig Pinterestbord).

De keuken

Het belangrijkste van het huis is, als je en bakblog hebt, toch wel de keuken. In de keuken konden we niet heel veel doen, de keuken die er nu in zit kan niet vervangen worden (en hier zou ik ook niet in investeren aangezien het een huurhuis is). Toch hebben we de keuken aangekleed zodat het toch ‘onze’ keuken is. De before foto’s zijn toen we de rondleiding kregen en er nog wat spullen van de oude bewoners lagen

De woonkamer

De woonkamer is toch wel het middelpunt van het huis. Nu we de hele dagen thuis zitten, is het belangrijk dat dit echt een gezellig plekje is. In eerste instantie wilden we een grote hoekbank kopen, maar dit zouden we pas later doen. De bank die we op het oog hadden, past echter niet (oeps). Dus voor nu hebben we nog de bank vanuit het oude huis, maar wellicht wordt deze op termijn toch nog vervangen door een mooie (wat kleinere) hoekbank. Ook willen we nog een radiator ombouw maken. De planning was om dat nu in de kerstvakantie te doen, maar de doe het zelf zaken zijn helaas ook gesloten. Volgende week komt er nog een mooie grote kast voor op de plek van de kerstboom.

De slaapkamer

Ook in de slaapkamer brengen we natuurlijk veel tijd door, al is het slapend. Waar we het plakplastic in de keuken hebben verwijderd, hebben we het hier wel laten zitten. Anders kijkt iedereen zo naar binnen. Ik wil op termijn wel andere, maar ik weet nog niet welke. De vloer in de ‘before’ vond ik wel mooi, maar aangezien er in elke kamer ander laminaat of vloerbedekking lag, hebben we alles opnieuw gelegd in dezelfde kleur.

De badkamer

Met de badkamer konden we niet heel veel doen, wat ik wel jammer vind. Want eerlijk gezegd vind ik dit echt niet mooi. Wel hebben we de tegels grondig schoongemaakt (wat een verschil maakt dit al), een douchewand geplaatst en de leidingen gewit. Helaas verkleurd de warme leiding alweer, waardoor we hem haast weer opnieuw moeten doen. Als ik iets zo mogen aanpassen in het huis, dan zou het wel de badkamer zijn. Ik zou zorgen dat de leidingen niet meer zichtbaar zijn en een regendouche en veel mooiere tegels worden geplaatst

De hal

De hal is waar iedereen binnenkomt en de eerste indruk krijgt, dus deze mag zeker niet achterblijven. Hier hebben we de muren opnieuw gewit, de kapstok opgehangen en een schoenenkastje geplaatst. Dit kastje is eigenlijk een tv kastje, maar kan prima door voor schoenenkast, toch?

We hebben ook nog twee extra slaapkamers, waarvan eentje nu dient als kantoor en de andere als rommelhok. We willen nog een ladekast hebben, zodat we het ‘rommelhok’ ook kunnen opruimen en op de plaats waar de kerstboom nu staat in de woonkamer komt over 2 weken een mooie grote wandkast van staal/mangohout. Ik ben heel benieuwd hoe dit in ons huis zal staan. Zodra deze staat zal ik hiervan ook een foto toevoegen.

Wat vinden jullie van deze update? Het is natuurlijk weer iets anders dan eten, maar ik zou wel vaker zulke updates willen delen. Doen of niet?

You may also like