Zoete recepten
-
Elke maand heeft de Bakstrijd van Laura’s Bakery een nieuw onderwerp, deze maand was dat boterkoek. De boterkoek stond al lang op mijn eigen bak-lijstje, dit was het uitgelezen moment om hem ook daadwerkelijk te gaan bakken. De boterkoek heb ik gecombineerd met een bastognekoekjes bodem om hem net wat extra pit te geven.
-
Een appelcrumble kun je serveren als een heerlijk gebakje, maar ook als een dessert! Daarnaast is het zowel warm als koud heerlijk. Een heel veelzijdig recept dus! Ook kun je het recept eenvoudig lactose vrij en daarmee ook vegan maken. Hierdoor kun je het heel eenvoudig aan bijna iedereen serveren.
-
Voor een goede cheesecake kun je me wakker maken! Er zijn heel veel verschillende soorten cheesecake, waaronder de zogenoemde ‘baked cheescakes en de ‘no bake cheesecakes’. Voor dit recept heb …
-
Een slagroomtaart is natuurlijk altijd goed! Daarom leek dit me een mooie taart om te bakken voor mijn verjaardag aankomende week. De taart is gevuld met een laag aardbeienjam, mascarponeroom …
-
American Pancakes, een heerlijke variatie op de ‘gewone’ pannenkoeken. En een heel groot pluspunt, daar waar de Nederlandse pannenkoeken meestal met het diner wordt gegeten, worden de American Pancakes meestal met het ontbijt gegeten. Zo kun je op ieder moment van de dag pannenkoeken eten! Met dit recept maak je heerlijke fluffy en luchtige American Pancakes. En het recept is daarbij ook nog eens heel eenvoudig!
-
Scones zijn een heerlijk van oorsprong Schots zoet broodje. En zeker niet moeilijk om zelf te maken. Binnen een klein uurtje staan ze bij je op tafel! Scones zijn zeker een must bij een high-tea of een Engelse afternoon tea. Meestal worden scones geserveerd met clotted cream, lemon curd of jam. Zelf heb ik de scones lactosevrij gemaakt, onderaan het recept heb ik de ingrediënten voor de lactosevrije versie toegevoegd!