Zoete recepten
-
Lekkere zomerse gebakjes, aardbeientartelettes! Met een zandbodem, gevuld met aardbeienmousse en plakjes aardbeien. Als dat geen goede combinatie is! En met deze hete temperaturen is zo’n fris fruitgebakje natuurlijk altijd goed! Onlangs plaatste ik al een recept voor de aardbeienmousse. Dit kun je gebruiken om de tartelettes te vullen. Naast een aardbeientartelette kun je dit recept natuurlijk gebruiken voor verschillende soorten fruit. Wat dacht je van frambozen of bosvruchten? Of je kunt ook de tartelettes ook vullen met een (witte) chocolademousse
-
Kokos, je kunt het heerlijk vinden, of je vindt het verschrikkelijk. Volgensmij bestaat er niet echt een middenweg als het kokos betreft. In mijn geval vind ik het heerlijk. Ik wilde de kokos combineren met een cheesecake en daar kwam deze heerlijke Bounty cheesecake uit. Gemaakt met een Oreo bodem, cheesecakelaag met kokossmaak en chocholade ganache bovenop.
-
Een van de lekkerste koekjes als je het mij vraagt, de spritsen. Met dit recept bak je deze koekjes eenvoudig thuis en hoef je niet meer op zoek naar écht lekkere spritsen in de winkel! Na het bakken heb ik ze in de chocolade gedoopt waardoor je heerlijke chocoladespritsen krijgt.
-
Kaneelbroodjes, do I need to say more? Je kunt ze heel eenvoudig zelf maken. Voor dit recept heb ik gebruik gemaakt van kant en klaar croissantdeeg. Je kunt het croissantdeeg ook eventueel zelf maken, maar dat maakt het recept natuurlijk weer een stapje moeilijker.
-
Vandaag een heel eenvoudig recept, aardbeienhapjes in bladerdeegbootjes. Voor dit recept heb je maar 4 ingrediënten nodig, namelijk bladerdeeg, roomkaas, aardbeien en een ei. Daarbij zijn deze hapjes op ieder moment van de dag heerlijk, als een ontbijt, een snack of zelfs als toetje!
-
Als topmember van Uitpaulineskeuken mocht ik aan de slag met het bladerdeeg van Tante Fanny. Meestal maak ik met bladerdeeg een hartig recept, maar dit keer heb ik gekozen voor een zoete variant. Plaattaart met amandelspijs, appeltjes met kaneelsuiker, rozijnen, honing-mascarpone en een topping van koek crumble. De plaattaart is het lekkerste als hij nog een beetje warm is, maar is ook heerlijk als hij koud is!