Zoete recepten
-
Onlangs ben ik veel aan de slag geweest met bladerdeeg. Dit bracht me op het idee om deze aardbeienkwarktaart te maken met bladerdeeg bodem. Het heeft iets weg van een tompouce met de bladerdeeg bodem en de romige vulling. Je kan natuurlijk niet echt een één op één vergelijking maken met de tompouce, maar als je graag een gezondere versie wil maken, komt dit wel een klein beetje in de buurt. Je kunt natuurlijk elk smaakje kwark toevoegen dat je zou willen. Wat dacht je van citroen of Appel-Kaneel? Je kunt natuurlijk ook nog stukjes fruit toevoegen. Wat is jouw favoriete gebakje?
-
Toevallig hoorde ik laatst dat Wentelteefjes vroeger werden gemaakt wanneer het brood oud en droog was geworden. Weggooien was geen optie, dus werd er bij het brood wat melk en/of …
-
Met dit warme weer is een heerlijk verkoelend ijsje natuurlijk alles wat je wil! Lactosevrij roomijs is vrij lastig te vinden, daarom maak ik het meestal zelf. Deze keer is het bananenijs geworden, geserveerd bij samen met banaan, aardbeien en chocoladedrops. Een overheerlijke bananensplit! Je kunt er ook voor kiezen om de chocolade te smelten en dit over de bananenboot heen te gieten
-
Een cheesecake én appelcrumble, dat is toch echt best of both worlds? Een tijdje terug maakte ik deze cheesecake al, waarbij ik erg positieve reacties kreeg, dus afgelopen weekend heb ik hem nog eens gemaakt. Een heerlijke bodem van bastognekoekjes, een cheesecakelaag met een vleugje citroen en een topping van heerlijke appelcrumble. Oh, en goed nieuws! Hij is heel eenvoudig lactosevrij te maken
-
Een cake is heel makkelijk te maken! En natuurlijk een stuk lekkerder dan een standaard cake uit een pakje van de supermarkt. Je kunt verschillende smaakjes toevoegen aan een cake, zoals vanille of chocolade. Dit keer heb ik een frisse cake gemaakt met citroen. Heerlijk verfrissend met het warme weer van de afgelopen dagen. Wat is jouw lievelingssmaak cake?
-
Met deze warme temperaturen wil niemand lang in de keuken staan. Daarom ben ik aan de slag gegaan met een nieuw plaattaart recept. Deze keer eentje met verschillende soorten fruit. De bodem is van bladerdeeg, gevolgd door een laag frisse citroen-mascarponeroom, met als topping aardbeien, minneola, mandarijn en banaan. Een heerlijke en fruitige combinatie, perfect met deze temperaturen!