Snacks en tussendoortjes
-
Een van de lekkerste koekjes als je het mij vraagt, de spritsen. Met dit recept bak je deze koekjes eenvoudig thuis en hoef je niet meer op zoek naar écht lekkere spritsen in de winkel! Na het bakken heb ik ze in de chocolade gedoopt waardoor je heerlijke chocoladespritsen krijgt.
-
Pizza is altijd een goed idee! Is het niet als diner, dan wel voor een borrelhapje. Met bladerdeeg maak je deze eenvoudige pizzabolletjes. Ze zijn binnen 30 minuten klaar, dus ideaal voor tijdens de borrel! Qua inhoud van de pizzabolletjes kun je natuurlijk variëren naar eigen wens. Voor deze pizzabolletjes heb ik gebruik gemaakt van tomatensaus, geraspte kaas en salami.
-
Kaneelbroodjes, do I need to say more? Je kunt ze heel eenvoudig zelf maken. Voor dit recept heb ik gebruik gemaakt van kant en klaar croissantdeeg. Je kunt het croissantdeeg ook eventueel zelf maken, maar dat maakt het recept natuurlijk weer een stapje moeilijker.
-
Vandaag een heel eenvoudig recept, aardbeienhapjes in bladerdeegbootjes. Voor dit recept heb je maar 4 ingrediënten nodig, namelijk bladerdeeg, roomkaas, aardbeien en een ei. Daarbij zijn deze hapjes op ieder moment van de dag heerlijk, als een ontbijt, een snack of zelfs als toetje!
-
Het ultime recept voor een borrel, maar ook heerlijk als lunch: saucijzenbroodjes. Deze saucijzenbroodjes hebben een Italiaanse twist door het toevoegen van oregano en basilicum. Een heerlijke combinatie die hier goed in de smaak is gevallen.
-
Als topmember van Uitpaulineskeuken mocht ik aan de slag met het bladerdeeg van Tante Fanny. Meestal maak ik met bladerdeeg een hartig recept, maar dit keer heb ik gekozen voor een zoete variant. Plaattaart met amandelspijs, appeltjes met kaneelsuiker, rozijnen, honing-mascarpone en een topping van koek crumble. De plaattaart is het lekkerste als hij nog een beetje warm is, maar is ook heerlijk als hij koud is!