Ga terug
Ijskoekjes met Daim chocolade

Ijskoekjes met Daim chocolade

Zin in een lekkere, verkoelende snack? Maak deze heerlijke ijskoekjes met Daim Chocolade. Eenvoudig, zonder ijsmachine.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Dessert
Porties 6 stuks

Equipment

  • Ruimte in de vriezer
  • Een afsluitbare bak die in de vriezer kan
  • Keukenmachine met garde

Ingrediƫnten
  

  • 397 ml. gecondenseerde melk = 1 blikje
  • 500 ml. slagroom
  • 100 gram Daim chocolade
  • Scheutje vanille extract
  • 1 maal recept voor appelstroop koekjes Zie notities

Instructies
 

  • Zorg dat je de appelstroop koekjes klaar hebt liggen.
  • Klop de slagroom samen met de suiker stijf. Klop in een andere kom de gecondenseerde melk tot een stevig mengsel. Dit zal niet helemaal stijf worden, maar je ziet wel een verschil met de dunnere melk.
  • Schep de gecondenseerde melk en de slagroom bij elkaar en roer dit voorzichtig door, zonder te veel lucht te verliezen. Breng eventueel op smaak met een scheutje vanille extract.
  • Hak de daim chocolade koekjes in stukjes en roer dit door het ijs heen.
  • Doe dit in een afsluitbare bak en laat dit bij voor keur een hele nacht bevriezen.
  • Pak een koekje, doe hier een bolletje ijs op en druk aan met een ander koekje.

Notities

Het recept voor de appelstroop koekjes vind je hier
Trefwoord Dessert, Ijs, Ijskoekjes, Daim