Ga terug
Scones met aardbeienspread

Scones met rode vruchtenspread

Het perfecte ontbijtje of perfect voor tijdens een traditionele high tea: scones! Serveer ze met rode vruchtenspread of jam, wat het helemaal af maakt!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Ontbijt, High tea
Keuken Groot-Brittannie, Brits
Porties 9 stuks

Ingrediƫnten
  

  • 320 gram zelfrijzend bakmeel
  • 60 gram boter
  • 45 gram suiker
  • Snufje zout
  • 160 ml melk + 10 ml voor het bestrijken
  • 1 el Bonne Maman Meer Fruit, Minder Suiker Rode vruchten pers scone

Instructies
 

  • Meng de boter met het zelfrijzende bakmeel. Zorg er hierbij voor dat het meel wat kruimelig wordt.
  • Voeg vervolgens de suiker en het zout toe. Meng dit geheel met elkaar. Voeg vervolgens de 160 ml melk toe en kneed het deeg. Dit kan met een keukenmachine met een deeghaak, of gewoon met je handen.
  • Maak vervolgens een bol van het deeg en rol dit uit tot ongeveer 2 centimeter dik. Verdeel dit deeg vervolgens in stukjes van ongeveer 3 centimeter breed. Je kunt hiervoor een uitsteker van 3 centimeter gebruiken, maar mocht je deze niet hebben is verdelen met je hand zeker ook mogelijk! Uit het deeg kun je ongeveer 9 scones maken, een beetje afhankelijk van hoeveel deeg je gebruikt per scone.
  • Leg de scones op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg ervoor dat er genoeg plek is tussen de scones, want door het bakken zullen ze wat groter worden & dan blijven ze misschien aan elkaar plakken. Zonde! Als laatste bestrijk je de scones met de melk.
  • Verwarm vervolgens de oven voor op 200 graden en bak de scones voor 14-16 minuten totdat ze goudbruin zijn.
  • Serveer de scones met clotted cream en fruitspread of jam
Trefwoord high tea, scones, Kerstontbijt, Moederdag, aardbeien spread