Ga terug
Oranje Crompouce

Oranje Crompouce

Een combinatie van een oranje tompouce en een puddingbroodje, dat is deze oranje crompouce! Een top alternatief voor oranje tompoucen!
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Ontbijt, Lunch, Brunch
Porties 4 stuks

Ingrediƫnten
  

Banketbakkersroom

  • 350 ml melk
  • 65 gram suiker
  • 35 gram bloem
  • 1 vanillestokje
  • 3 eidooiers

Croissants

  • 4 afbakcroissants
  • Oranje kleurstof
  • 100 gram poedersuiker
  • 1 el water
  • Bakje aardbeien

Instructies
 

Banketbakkersroom

  • Begin met het maken van de banketbakkersroom, doe dit bij voorkeur een avond van te voren, zodat hij kan opstijven in de koelkast. Meng de eidooiers samen met de suiker door elkaar.
  • Voeg vervolgens de bloem door en mix dit met een garde net zolang totdat de bloem volledig is opgenomen. Verwarm een pan met hierin de melk, het vanillestokje en de vanille merg, zodra de melk kookt, voeg je de melk beetje bij beetje toe aan het eimengsel terwijl je goed blijft roeren. Dit is heel belangrijk, anders heb je kans op roerei.
  • Als je alle melk hebt toegevoegd, kun je het weer terug in de pan gieten. Breng dit weer aan de kook en blijf goed doorroeren totdat de room de dikte van vla heeft. Giet dit in een grote schaal en dek dit af met afdekfolie.
  • Laat dit vervolgens volledig afkoelen, de banketbakkersroom stijft nog op terwijl deze in de koelkast staat. Als de banketbakkersroom is afgekoeld, kun je deze nog even loskloppen zodat het een egaal mengsel wordt.
  • Doe de afgekoelde banketbakkersroom in een spuitzak.

Opbouw Crompouce

  • Bak de croissants af en snij open in de lengte
  • Snij de aardbeien in plakjes en beleg hier de onderkant van de croissant mee
  • Spuit hier een laag banketbakkersroom op
  • Mix 100 gram poedersuiker met de oranje kleurstof en een eetlepel water en roer goed door. De icing moet niet te dik zijn (je moet het wel kunnen uitsmeren), maar het moet ook niet te dun zijn (Dat het per direct van het croissantje af loop). Verdik indien nodig met meer poedersuiker of verdun met water (per halve eetlepel). Doop hier de bovenkant van de croissants in
  • Laat de oranje icing even uitharden en leg de bovenkant van de croissant op de crompouce
Trefwoord Tompouce, Koningsdag, Crompouce, Croissant