Ga terug
Kerstkrans van chocoladecake

Kerstkrans van chocoladecake

Deze kerstkrans van chocoladecake is een echte showstopper voor de feestdagen! Versier hem zoals jij het wil, je zet hem in een handomdraai op tafel!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Versieren 20 minuten
Gang Tussendoortje, Dessert
Porties 1 Krans

Equipment

  • Ronde springvorm (20 cm)
  • Glas
  • Lepel
  • Bakpapier
  • Spuitzak
  • Spuitmondje 1M

Ingrediënten
  

Voor de cake

  • 250 gram roomboter
  • 250 kristalsuiker
  • 250 gram bloem
  • 5 eieren
  • 10 gram bakpoeder
  • Mespuntje zout

Indien je chocoladecake wilt

  • 40 gram cacaopoeder
  • 90 gram melk
  • 50 gram kristalsuiker

Versiering

  • 125 gram slagroom
  • 250 gram mascarpone
  • 1 tl vanille extract
  • Kerstchocolade
  • Zuurstokjes
  • Sprinkles
  • Kleurstof Groen of kleur naar keuze

Instructies
 

Chocoladecake

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Mix de suiker, boter en het zout in een kom romig. Dit duurt meestal ongeveer 5 minuten
  • Voeg de eieren een voor een toe en mix tussendoor goed. Stop met mixen als je een luchtig mengsel hebt.
  • Zeef de bloem en de bakpoeder en spatel dit door het beslag heen.
  • Mix in een andere kom de overige kristalsuiker met de melk en de cacaopoeder en spatel ook dit door het beslag heen.
  • Bekleed de bakvorm met bakpapier of vet hem in met boter en stort hier het cakebeslag in
  • Bak de cake 60-75 minuten tot hij gaar is. Dit kun je checken met een satéprikker. Komt deze droog uit de cake? Dan is de cake gaar!
  • Laat de cake volledig afkoelen. Verwijder dan het middelste stuk. Doe dit met een glas om een mooie ronde vorm te krijgen en lepel de rest uit. Bewaar dit om bijvoorbeeld cakepops te maken!

Versiering

  • Mix de slagroom totdat deze stijf is.
  • Klop in een andere kom de mascarpone samen met de vanille extract los.
  • Voeg dit toe aan de slagroom en mix tot een mooi egaal mengsel.
  • Mix de crème met kleurstof naar keuze
  • Doe de crème in een spuitzak met spuitmondje en spuit de crème naar eigen inzicht op de cake
  • Versier met chocolaatjes, zuurstokjes, marshmallows etc.
Trefwoord Cake, Kerst, Kerstkrans, Chocoladecake