Ga terug
Mini tulband met sinaasappel

Mini tulband met sinaasappel

Wil je graag een leuk tussendoortje voor tijdens de feestdagen? Maak dan deze mini tulband met sinaasappel en chocolade. Heerlijk winters!
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Tussendoortje, Gebak
Porties 18 stuks

Equipment

  • Mini tulband vorm

Ingrediƫnten
  

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram roomboter
  • 125 gram fijne kristal suiker
  • 3 eieren
  • 1 zakje vanille suiker
  • 2 sinaasappels
  • 100 gram chocolade
  • Eetlepel boter
  • Sprinkels naar keuze

Instructies
 

  • Begin met het mixen van de boter. Doe dit een paar minuten, totdat het zalvig wordt.
  • Voeg hier de suiker en de vanillesuiker aan toe en mix dit goed door. Voeg dan een voor een de eieren toe en klop tot een luchtig beslag.
  • Voeg vervolgens het zelfrijzende bakmeel toe. Klop dit voorzichtig door het mengsel heen, klop niet te lang.
  • Rasp een van de twee sinaasappels, en spatel dit door het beslag heen.
  • Vet de bakvorm in en verwarm de oven op 160 graden.
  • Verdeel het beslag over de vormpjes, vul ze voor ongeveer de helft. (Tip, doe dit door middel van een spuitzak). Bak het beslag eventueel in 2 of 3x als je een vorm hebt van 6 tulbandjes.
  • Bak de tulband in 15 minuten gaar, haal ze uit de vorm en laat het afkoelen.
  • Smelt de chocolade en roer hier de boter door heen. Doe dit in een spuitzak en spuit dit op de bovenkant van de tulbandjes. Verdeel hier sprinkels op.
  • Tip: wil je ze ook versieren met stukjes gedroogde sinaasappel? Snijdt dan de 2e sinaasappel in plakjes en laat deze ongeveer een uur drogen in de oven op 100 graden.
Trefwoord Gebak, Kerstbrood, mini tulband, tulband