Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed de bakvorm met bakpapier.
Mix de bloem samen met de roomboter, de suiker en het snufje zout tot een stevig deeg. Druk dit op de bodem van de bakvorm en bak dit in de oven voor ongeveer 15 minuten. Het hoeft nog niet gaar te zijn aangezien hij straks terug de oven in gaat, maar de bodem moet wat langer dan de rest. Laat na het bakken even afkoelen.
Snijdt de appels in kleine stukjes en mix dit samen met een eetlepel suiker en de kaneel. Zet dit even aan de kant.
Klop de roomkaas los samen met de suiker en voeg het ei toe. Roer goed door en voeg de vanille extract toe.
Mix de appels door het roomkaas mengsel en stort dit op de bodem.
Verwarm de oven weer voor op 175 graden, als deze in de tussentijd is afgekoeld.
Mix de bloem, suiker en koude stukjes roomboter tot een kruimelig mengsel. Dit kun je het beste met je vingertoppen doen, met de keukenmachine wordt het te snel een echt deeg en je wil juist kruimels.
Verdeel deze kruimels over de appel cheesecake laag
Bak dit vervolgens ongeveer 50-55 minuten totdat de appelkruimel cheesecake gaar is. Laat hem volledig afkoelen voordat je hem aansnijdt, zo krijgt de roomkaas de kans om op te stijven.