Ga terug
Blondies met ruby en witte chocolade

Blondies met Ruby en Witte Chocolade

Een blondie smaakt smeuïg, een beetje naar boterkoek. Deze blondie heeft een topping van Ruby Chocolade en Witte Chocolade
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Afkoelen en Uitharden 2 uur
Totale tijd 3 uur
Gang Tussendoortje

Equipment

  • Spuitzak
  • Satéprikker
  • Vierkante bakvorm van 20 bij 20

Ingrediënten
  

  • 225 gram boter
  • 275 gram patentbloem
  • 350 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 1 tl vanillepasta of 1 el vanille extract
  • snufje zout
  • 200 gram ruby chocolade
  • 50 gram witte chocolade

Instructies
 

  • Snij de roomboter in stukjes en doe deze in een steelpannetje. Verwarm de boter vervolgens totdat deze volledig is gesmolten.
  • Doe de eieren in de kom van de mixer en voeg dit vervolgens samen met de suiker. Mix dit totdat je een glad geheel krijgt. Laat het heel even afkoelen voordat je de eieren toevoegt. Je wilt tenslotte niet dat het stolt en je eindigt met roerei 😉
  • Voeg de eieren één voor één toe terwijl je mixt als het ene ei is opgenomen, voeg je de andere toe. Voeg hierna de vanille toe en mix een paar minuten op de hoogste stand.
  • Zeef vervolgens de bloem en het zout en voeg dit toe. Mix wederom op hoge snelheid totdat alle bloem is opgenomen.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakvorm met bakpapier. Stort hier vervolgens het beslag in en bak de blondie voor ongeveer 30 minuten. Als hij uit de oven komt, dan is de buitenkant wel hard, maar de binnenkant zal nog wat zacht zijn. Dit klopt, hij moet nog even uitharden. Zorg dat je hem echt de tijd geeft om af te koelen en hem niet te warm aansnijdt.
  • Als de blondie volledig is afgekoeld, dan kun je de ruby chocolade smelten. Doe dit au bain-marie of in de magnetron. Schep dit vervolgens over de blondie heen en strijk glad. Laat dit een paar minuten staan, terwijl je de witte chocolade smelt.
  • Doe de gesmolten witte chocolade in een spuitzak (let op, is heet) en knip hier een klein puntje van af. Haal de spuitzak van links naar rechts over de ruby chocolade heen en spuit dunne lijntjes op, vlak naast elkaar. Trek vervolgens met de satéprikker lijnen van boven naar beneden en van beneden naar boven door de chocolade om het vormpje te krijgen.
Trefwoord Blondies, Witte Chocolade, Ruby Chocolade