Ga terug
Lange Vingers bakken? Vind hier een eenvoudig recept!

Lange vingers

Het zelf bakken van lange vingers is helemaal niet moeilijk! Gebruik ze voor een mooie Charlotte taart of in een tiramisu!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 40 koekjes

Equipment

  • Spuitzak
  • Bakpapier

Ingrediƫnten
  

  • 3 eieren
  • 10 gram custardpoeder
  • 90 gram suiker
  • 80 gram bloem
  • Snufje zout

Instructies
 

  • Maak een grote kom goed vetvrij met wat citroensap en splits de eieren in de eidooiers en het eiwit. Doe de eiwitten in de vetvrije kom met een snufje zout en 50 gram suiker en klop ze stijf.
  • Mix in een andere kom de eidooiers samen met 40 gram suiker tot een geheel.
  • Voeg vervolgens het eiwit en het eigeel samen en spatel dit voorzichtig door elkaar. Doe dit heel rustig, je wil niet dat al de lucht weer verdwijnt die je er net in hebt geklopt.
  • Als laatste zeef je de bloem en de custardpoeder door het eimengsel en ook dit spatel je er weer voorzichtig doorheen.
  • Doe het beslag in een spuitzak. Leg een vel bakpapier op de bakplaat en spuit hier de lange vingers op. Ongeveer 1 centimeter breed en 10-12 centimeter lang.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de lange vingers voor 10-15 minuten totdat ze goudbruin zijn.
  • Haal ze van de bakplaat en laat ze op een rooster afkoelen (dat is wel lastig want het ruikt heerlijk). Als ze zijn afgekoeld, zijn je lange vingers klaar om opgegeten te worden!
Trefwoord Lange Vingers