Ga terug
Pistache pasta

Basisrecept: Pistache Pasta

Deze pistache pasta is een heerlijk basisrecept. Je kunt het verwerken in taartjes, cakes, toetjes of ijsjes!
Voorbereidingstijd 30 minuten
Gang Basisrecept
Porties 100 gram

Equipment

  • Food Processor of hele goede blender

Ingrediënten
  

  • 90 gram pistachenootjes
  • 50 gram kristalsuiker
  • 2 eetlepels zonnebloemolie

Instructies
 

  • Begin met het roosteren van de nootjes. Hiermee zorg je dat de oliën uit de nootjes vrij komen, wat een positieve invloed op de smaak heeft. Verwarm de oven op 150 graden en rooster ze voor ongeveer 10 minuten. Laat ze vervolgens afkoelen
  • Doe de pistachenootjes in de food processor of blender. Let wel goed op dat je een hele goede blender hebt, niet allemaal kunnen ze de kracht van de nootjes aan. Zet hem steeds 30 seconden aan waarin je de nootjes fijn maalt.
  • Voeg de suiker toe en mix doet goed door.
  • Voeg vervolgens de zonnebloemolie door en mix het totdat je een smeuïg mengsel hebt. Voeg eventueel wat meer olie toe indien nodig.
Trefwoord Pistache pasta, Pistache, Basisrecept