Ga terug

Witte chocolade aardbei koekjes

Deze witte chocolade aardbeien koekjes zijn een soort chocolade chip koekjes, maar dan met witte chocolade en stukjes aardbei. Een top combi!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Dessert, Koekjes
Porties 12

Equipment

  • Grote koekuitsteker
  • Ijsschep
  • Bakplaat met bakpapier

Ingrediƫnten
  

  • 220 gram bloem
  • 125 gram roomboter
  • 125 gram kristalsuiker
  • 100 gram lichte basterdsuiker
  • 8 gram vanille suiker
  • 6 gram bakpoeder
  • snufje zout
  • 1 ei
  • 100 gram witte chocolade chips
  • 10 gram gevriesdroogde aardbeien

Instructies
 

  • Mix de boter samen met de kristalsuiker, basterduiker en de vanille suiker
  • Voeg vervolgens het ei, de bloem, de bakpoeder en het snufje zout toe. Mix dit samen tot een samenhangend deeg.
  • Breek de stukjes gevriesdroogde aardbei in kleinere stukjes, voeg dit toe aan het deeg.
  • Voeg als laatste de witte chocolate chips toe.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden (boven en onder warmte) of op 160 graden (hetelucht)
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Heb je een ijsschep? Dit is ideaal voor gelijke koekjes. Maak met de ijsschep gelijke balletjes. Heb je deze niet? Je kunt natuurlijk ook gewoon uit de hand op gevoel balletjes maken of met behulp van de weegschaal.
  • Leg de balletjes op de bakplaat en bak deze ongeveer 12/13 minuten.
  • Als ze uit de oven komen kun je met een grote koekuitsteker rondjes draaien en de randen van de koekjes raken. Dit zorgt ervoor dat ze mooi rond worden.
Trefwoord Koekjes, Aardbeien, Witte Chocolade