Mix de boter en de suiker in een kom die in de magnetron kan. Doe het mengsel steeds 30 seconden in de magnetron, mix het dan goed door & herhaal dit net zo lang totdat je een mooi glanzend mengsel hebt. Laat het vervolgens afkoelen.
Voeg een voor een de eieren toe terwijl goed blijft mixen. Voeg vervolgens het zout, de vanille extract en de cacao door en mix goed door het mengsel heen totdat alles is opgenomen
Voeg de bloem door door het te zeven & vouw dit rustig door het beslag heen. Je wilt niet de luchtigheid verliezen. Mix niet te lang, dan kunnen je brownies hun smeuïgheid verliezen. Wil je niet! Spatel ook de chocolade druppels door het beslag.
Rol het amandelspijs uit tot een vierkant zo groot als je bakvorm, ongeveer een halve centimeter dik.
Bedek een vierkante bakvorm van 20×20 (of groter, maar dan wordt de brownie lager) met bakpapier en stort hier de helft van het browniebeslag in.
Leg hier vervolgens de plak amandelspijs op en bedek met de rest van het mengsel.
Verdeel bovenop een handje chocoladekruidnoten.
Verwarm de oven voor op 160 graden en bak de brownie 40-50 minuten tot hij gaar is. De brownie is gaar wanneer de rand stevig is, maar de binnenkant nog wat zacht is. Schrik hier niet van, zodra de brownie afkoelt wordt hij steviger.