Ga terug
Zelf crepes maken

Zelf crêpes maken

Zelf crepes maken is helemaal niet moeilijk, helemaal niet met een goede crepemaker! Ik geef je een heerlijk recept voor crepes met nutella, banaan en pistachenoten.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Dessert
Porties 6 stuks

Equipment

  • Crepemaker

Ingrediënten
  

  • 250 gram bloem
  • 30 gram kristalsuiker
  • 500 ml melk
  • 3 eieren
  • Beetje olie
  • Snufje zout

Instructies
 

  • Doe de bloem in een grote kom en voeg het zout en de suiker toe.
  • Breek de eieren in het kuiltje en klop ze lichtjes met een garde. Voeg geleidelijk de melk toe terwijl je blijft kloppen om klontjes te voorkomen.
  • Dek de kom af met plasticfolie en laat het beslag ongeveer 30 minuten rusten. Dit helpt om luchtbellen uit het beslag te verwijderen en zorgt voor lichtere crepes.
  • Verwarm de crepe maker en vet heel licht in met een beetje olie.
  • Giet een kleine hoeveelheid beslag in het midden van de pan en verdeel het beslag met de beslagverdeler. Je moet snel werken, dus het kan even duren voordat je het onder de knie hebt. Je wilt een dunne laag beslag krijgen, dus voeg niet te veel beslag toe.
  • Bak de crepe gedurende ongeveer 1-2 minuten, of totdat de randen licht beginnen te bruinen en de bovenkant droog is. Gebruik een spatel om voorzichtig de crepe om te draaien en bak de andere kant nog 1-2 minuten.
  • Haal de crepe uit de pan en leg deze op een bord. Herhaal het proces met de rest van het beslag totdat alle crepes gebakken zijn.
  • Serveer met de gewenste topping.
Trefwoord Crepes