Ga terug
Nutella Chocolate Chip Koekjes

Nutella Chocolate Chip Koekjes

Nutella Chocolate Chip Koekjes, koekjes gevuld met heerlijke laag Nutella.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Invriezen Nutella 30 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Tussendoortje

Ingrediƫnten
  

  • 120 gram roomboter
  • 175 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 275 gram patentbloem
  • 1 theelepel vanillepasta of vanille extract
  • 1 ei
  • Halve theelepel baking soda
  • 1 theelepel citroensap
  • Snufje zout
  • 100 gram fijngesneden chocolade melk of puur
  • 15 theelepels nutella

Instructies
 

  • Leg een bord klaar en leg hier 15 hoopjes (een flinke eetlepel) Nutella op. Om te voorkomen dat het teveel smelt in de oven en je het goed in het deeg kunt stoppen zonder dat het plakt, moeten we dit even bevriezen. Dit duurt ongeveer een half uurtje.
  • Maak ondertussen het koekjesdeeg door de boter samen met de suiker te mengen. Voeg vervolgens het ei, de vanille en het citroensap toe en mix door.
  • Mix in een andere kom de bloem met het zout en de baking soda. Voeg dit toe aan het boter/suiker mengsel en kneed goed door totdat je een stevig deeg hebt dat je tot een bal kunt vormen.
  • Voeg als laatste de fijngesneden chocolade toe. Laat het deeg heel even rusten in de koelkast totdat je op het half uur zit waarin de Nutella in de vriezer staat.
  • Verdeel het deeg in 15 stukken en snijdt deze stukjes door twee. Rol het ene stukje tot een bal en druk deze op en met bakpapier beklede bakplaat. Leg hier een eetlepel Nutella in en dek af met de andere helft van het deeg. Druk dit langs de zijkanten aan. Herhaal dit met alle 15 koekjes.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de koekjes voor 15-20 minuten totdat ze goudbruin zijn. Laat ze op een rekje iets afkoelen voordat je ze opeet, het deeg moet nog iets uitharden. De koekjes zijn warm het lekkerste, je kunt ze altijd even opwarmen!
Trefwoord Koekjes, Nutella, Chocolate Chip koekjes, Chocoaldekoekjes