Begin met het maken van de banketbakkersroom. Snijdt het vanillestokje open en haal het merg er uit. Doe bijna alle melk in een pan (hou een klein beetje over), doe de merg en de rest van het vanille stokje erbij.
Zet de pan op het vuur en verwarm.
Mix in een kom de overige melk met de eidooiers, de suiker en de maizena en klop met een garde tot een glad mengsel.
Als de melk kookt, kun je deze toevoegen aan het ei mengsel. Let op: roer goed terwijl je het er in giet! Je wil tenslotte geen roerei maar een lekkere banketbakkersroom!
Giet het geheel terug in de pan, zet terug op het vuur en blijf goed doorroeren. Het wordt vanzelf dikker en de room is klaar wanneer het de dikte van vla heeft bereikt. Haal van het vuur af en giet in een diep bord (zo koelt het sneller af) en zet in de koelkast.
Zet een kopje espresso en laat heel goed afkoelen!
Maak vervolgens de botercrème. Klop de boter samen met de poedersuiker en voeg de banketbakkersroom (als hij goed is afgekoeld) vervolgens toe.
Als laatste voeg je een eetlepel van de espresso toe. Proef of het goed genoeg smaakt en voeg naar smaak eventueel iets meer toe. Blijf goed doorkloppen tot je een mooie botercrème hebt.
Doe de botercrème in een spuitzak zonder spuitmondje