Ga terug
Kaiserschmarrn met aardbei

Kaiserschmarrn met aardbei en chocolade

Het ultieme moederdag ontbijtje, kaiserschmarrn met aardbei en chocolade! Heel eenvoudig te maken en ook lekker met een schepje yoghurt!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Ontbijt
Keuken Oostenrijks
Porties 2 Personen

Equipment

  • Koekenpan

Ingrediƫnten
  

  • 130 gram bloem
  • 250 ml halfvolle melk
  • 1 eetlepel vanillesuiker
  • snufje zout
  • 4 eieren
  • 50 gram suiker
  • Boter of olie om te bakken
  • Half bakje aardbeien
  • Poedersuiker
  • Eetlepel nutella

Instructies
 

  • Mix de bloem samen met de melk, het vanillesuiker en het zout.
  • Splits de eieren en roer de eidooiers door het bloem/melk mengsel heen. Mix de eiwitten samen met 50 gram suiker totdat deze stijf zijn (je moet de kom op zijn kop kunnen houden).
  • Spatel de eiwitten vervolgens door het overige beslag heen. Doe dit voorzichtig, zodat de lucht niet verloren gaat.
  • Verwarm de pan en smelt hier wat boter in. Bak de kaiserschmarrn (dit moet waarschijnlijk in twee delen, het is te veel beslag voor 1x bakken). Zet het vuur laag, het duurt even voordat het gaar is.
  • Snijd ondertussen de aardbeien in stukjes.
  • Draai de kaiserschmarrn om zodat je ook de onderkant kunt bakken en snijd hem in kleine stukjes.
  • Smelt de nutella in de magnetron voor 1 minuut, zo wordt deze iets vloeibaarder.
  • Doe de kaiserschmarrn in een bakje, doe de aardbeien er bij en verdeel de nutella hier overheen.
Trefwoord Lunch, Kaiserschmarrn, Ontbijt, Moederdag