Ga terug
Mini aardbeien cheesecake

Mini aardbeien Cheesecake

Verras je geliefde met Valentijnsdag en maak deze schattige mini aardbeien cheesecake. Je hebt geen oven nodig, dus iedereen kan dit!
Bereidingstijd 15 minuten
Opstijven 4 uur
Gang Tussendoortje, Dessert
Porties 4 stuks

Equipment

  • 4 bakringen 8 cm
  • Acetaatfolie

Ingrediƫnten
  

Koekbodem

  • 0,5 pak digestive koekjes
  • 75 gram gesmolten boter

Cheesecake lagen

  • 200 gram roomkaas
  • 250 ml slagroom
  • 30 gram suiker
  • 1 zakje bourbon vanillesuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 150 gram aardbeien en paar voor bovenop
  • 100 gram witte chocolade
  • 2 x 50 ml heet water
  • 6 blaadjes gelatine

Instructies
 

Koekbodem

  • Begin met de onderste laag van de cheesecakes, de koekbodem. Begin dus met het vermalen van de koekjes.
  • Mix dit samen met de gesmolten boter.
  • Leg de bakringen op een plat bord of op een bakplaat met bakpapier. Aan de binnenkant van de bakringen breng je een sluitende laag acetaatfolie aan.
  • Verdeel de koekbodem over de bakringen en druk het aan. Zet vervolgens in de koelkast terwijl je met de cheesecake lagen aan de slag gaat

Cheesecake lagen

  • Ga nu verder met de cheesecake laag. Zet alvast een kommetje koud water klaar met hierin de gelatine.
  • Klop de slagroom stijf met de suiker.
  • Mix vervolgens in een andere kom de roomkaas los. Roer het goed door totdat je geen klontjes meer ziet. Mix hier vervolgens de vanille extract en de vanillesuiker doorheen.
  • Schep dit nu voorzichtig bij de opgeklopte slagroom en roer dit door. Verdeel dit over twee kommen.
  • Pureer de aardbeien en voeg dit toe aan de ene kom met het roomkaas mengsel.
  • Zet een schaaltje met 50 ml heet water (kokend water, maar echt heet water uit de kraan kan ook). Laat hier 3 blaadjes gelatine in oplossen.
  • Mix dit vervolgens met het aardbeien roomkaas mengsel. Stort dit vervolgens op de koekbodems, zorg dat het egaal is verspreid en zet dit vervolgens terug in de koelkast.
  • Smelt 100 gram witte chocolade au bain marie of in de magnetron. Laat dit heel even terug op temperatuur komen. Mix dit vervolgens door de inhoud van de andere kom.
  • Laat wederom 3 blaadjes gelatine oplossen in 50 ml heet water en voeg dit toe. Verdeel dit vervolgens bovenop de aardbeienlagen.
  • Zet ook dit weer in de koelkast en laat minimaal 4 uur opstijven.
  • Versier de cheesecakjes met aardbeien en/of chocolade bovenop!
Trefwoord Cheesecake, Valentijnsdag, Mini Cheesecake