250gramKwarkVolle kwark geeft het lekkerste resultaat, mager kan ook
180gramKristalsuiker
2Eieren
150gramZonnebloemolie
1Sinaasappel
1SnufZout
Instructies
Mix de eieren samen met het suiker en mix dit door, voor ongeveer 2/3 minuten. Voeg hier de zonnebloemolie en de kwark aan toe en mix tot een glad mengsel
Voeg het zelfrijzende bakmeel en het zout toe en mix dit goed door tot je en smeuïg mengsel hebt.
Rasp de sinaasappel en voeg het sinaasappelrasp toe aan het cake mengsel. Proef af en toe of het goed smaakt, zo niet, voeg dan nog wat meer toe. Een beetje afhankelijk van hoe sterk je de sinaasappel smaak wilt hebben
Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht)
Bedek de cakevorm aan de onderkant en de zijkanten met het bakpapier, zo til je hem er na het bakken makkelijk uit. Stort hier het cakemengsel op.
Bak de cake in de oven tussen de 60 en 70 minuten gaar. De cake is klaar als hij goudbruin is en wanneer er een satéprikker schoon uit de cake komt
Notities
Tip: Maak een lekkere glazuurtopping door 100 gram poedersuiker te mixen met een paar druppels sinaasappelsap. Verdeel dit over de bovenkant van de cake heen en laat uitharden