Ga terug
Chocolade Babka met pistachenootjes

Chocolade Babka met nutella

Serveer tijdens het ontbijt deze heerlijke chocolade babka met nutella en gehakte pistachenootjes!
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Rijzen 1 uur 45 minuten
Totale tijd 2 uur 35 minuten

Equipment

  • Cakevorm
  • Bakpapier

Ingrediƫnten
  

  • 300 gram patentbloem
  • 150 gram nutella of chocoladepasta
  • 125 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 120 gram lauw warme halfvolle melk
  • 1 ei
  • 50 gram gehakte pistachenootjes
  • 40 gram kristalsuiker
  • 7 gram instant gist
  • 6 gram zout

Instructies
 

  • Zorg ervoor dat de melk lauwwarm is en voeg hier de gist en 10 gram van de suiker aan toe. Laat dit even staan.
  • Voeg in een grote kom de patentbloem, het ei, het zout en de rest van het suiker aan toe. Voeg het melk/gistmengsel hier aan toe en kneed het goed door tot een stevig deeg. Voeg vervolgens steeds een beetje boter toe. Je kunt dit het beste in stukjes snijden en het vervolgens stukje voor stukje toevoegen. Kneed er nu een soepel deeg van, dit kan wel 10 minuten duren. Je moet er een velletje van kunnen trekken dat niet scheurt.
  • Laat het deeg 45 minuten rijzen op een warme plek totdat het in hoeveelheid is verdubbeld.
  • Bestuif je werkblad met wat bloem en leg hier het deeg op. Rol dit uit tot een rechthoek. Smeer hier de Nutella op en verdeel de gehakte nootjes over de Nutella heen.
  • Rol het deeg nu in de lengte op, snijdt hem vervolgens aan de bovenkant open, zodat je 2 losse slierten hebt.
  • Draai deze slierten nu in elkaar totdat je geen deeg meer over hebt. Laat dit nog ongeveer een uurtje rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe het bakpapier in de cakevorm, leg hier de babkta in en en bak de babka in 30 minuten gaar.