Ga terug
Dame Blance met zelfgemaakt ijs

Dame Blanche met zelfgemaakt ijs

Heerlijk traditioneel vanille ijs met warme chocoladesaus is altijd goed! En de dame blanche wordt nog lekkerder met zelfgemaakt vanille ijs. Je hebt hier geen ijsmachine bij nodig!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Invrieven 4 uur
Gang Dessert
Porties 4 personen

Equipment

  • Plastic bak die in de vriezer kan

Ingrediƫnten
  

  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 500 ml. slagroom + 125 ml. slagroom
  • 25 gram kristalsuiker
  • 3 theelepels vanille extract of 3 theelepels vanille pasta dr. Oetker
  • 100 gr pure chocolade
  • Eventueel: gehakte nootjes zoals pistache

Instructies
 

  • Klop 500 ml. slagroom samen met de suiker stijf.
  • Spatel hier de gecondenseerde melk en de vanille door heen. Proef of de smaak goed. Voeg eventueel meer toe.
  • Doe het ijs in een plastic bak met een deksel en zet het voor minimaal 4 uur in de vriezer.
  • Maak vervolgens de chocoladesaus. Hak de chocolade fijn
  • Breng de slagroom aan de kook. Haal het pannetje van het vuur en roer de chocolade er door heen tot dat het gesmolten is. Laat het afkoelen.
  • Maak net voor het serveren bolletjes van het ijs en doe dit in een ijscoupe of op een bord. Voeg eventueel gehakte nootjes toe.
  • Giet de lauwwarme chocoladesaus over het ijs.
Trefwoord Kerstdessert, Dame Blance