Ga terug
Hartige tompouce met truffelmousse

Hartige Tompouce met Truffelcrème

Ben je dol op tompoucen, maar op zoek naar een hartig recept? Probeer dan deze hartige tompouce met truffelcrème eens! Een heerlijk voorafje!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Voorgerecht
Porties 4 porties

Equipment

  • Bakplaat met bakpapier
  • Bakvorm met bakbonen
  • Spuitzak met spuitmondje

Ingrediënten
  

  • 1 Rol bladerdeeg
  • 80 gram parmaham of serranoham
  • 500 gram mascarpone
  • Truffeltapenade naar smaak
  • Rucola
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Snij het bladerdeeg in gelijke stukken (rechthoeken). Let dit op een bakplaat met bakpapier en prik gaatjes in het bladerdeeg. Wil je echt een platte boven- en onderkant van de tompouce? Leg dan nog een vel bakpapier bovenop het bladerdeeg en leg hier een bakvorm gevuld met bakbonen bovenop.
  • Bak de bladerdeeg stukjes ongeveer 15 minuten op 180 graden. Kies je voor een extra platte versie? Haal dan na 10 minuten de bakvorm er vanaf.
  • Laat het bladerdeeg vervolgens afkoelen.
  • Klop de mascarpone los en voeg de truffeltapenade, peper en zout toe & breng op smaak. Voeg de truffeltapenade naar smaak toe, begin met een theelepel en proef steeds of je de smaak goed vind.
  • Maak de tompoucen op door rucola op de bodem te leggen, spuit hier de truffelcrème op, leg hier een plakje ham op en maak hem af met de bovenkant. Spuit eventueel nog wat extra truffelcrème op de bovenkant.