3x een bruschetta recept
Deze bruschetta's zijn heerijk als amuse! Ben je benieuwd hoe je heel snel 3x een bruschetta recept op tafel zet? Lees dan snel verder!
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 9 minuten min
Broodjes
- 1 ciabatta
- Eetlepel olijfolie
- Teentje knoflook
Bruschetta met tomaat
- 2 tomaten
- 1 teentje knoflook
- 1 tl olijfolie
- Peper en zout naar smaak
- Verse blaadjes basilicum
Bruschetta met Geitenkaas
- 100 gram verse geitenkaas
- 4 plakjes parmaham
- scheutje honing
- Balsamico siroop
Bruschetta met Carpaccio
- 1 pakje carpaccio
- Truffelmayonaise
- Handje rucola
- Pijnboompitten
- Parmezaanse kaas
Broodjes
Verwarm de oven voor op 180 graden
Snij de ciabatta in plakjes die ongeveer net zo dik zijn. Leg deze op een bakplaat en vet ze in met de olijfolie.
Snij het teentje knoflook doormidden en ga daarmee over de broodjes.
Bak de broodjes ongeveer 8 minuten. Laat vervolgens volledig afkoelen.
Bruschetta met tomaat
Snijdt de tomaat in kleine stukjes en pers het teentje knoflook. Doe dit samen in een bakje.
Mix de olijfolie, basilicum blaadjes en peper & zout er door heen en breng op smaak.
Verdeel dit over 1/3e van de broodjes
Bruschetta met Geitenkaas
Bruschetta met Carpaccio
Snij de carpaccio in kleine stukjes. Leg hierop rucola, parmezaanse kaas, pijnboompitten en een schepje truffelmayonaise. Vouw dit dicht.
Leg op het broodje nog wat rucola. Leg hier de carpaccio bonbon op en doe bovenop nog wat truffelmayonaise
Trefwoord Kerst, Amuse, Carpaccio, bruschetta, geitenkaas, tomaat