Ga terug
Pavlova met fruit en lemon curd

Mini Pavlova met vers fruit en Lemon Curd

Seveer deze kerst Mini Pavlova met vers fruit en Lemon Curd en maak indruk op iedereen!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Drogen in de oven 1 uur 30 minuten
Gang Dessert
Porties 6 stuks

Equipment

  • Spuitzakken met spuitmondje
  • Bakplaat met bakpapier

Ingrediƫnten
  

  • 90 gram eiwit
  • 150 gram suiker
  • 2 tl maizena
  • 2 tl azijn

Instructies
 

  • Mix het eiwit samen met de suiker tot je stijve pieken hebt. Zorg dat de kom goed vetvrij is. Je moet de kom op zijn kop kunnen houden zonder dat het eiwit er uit valt.
  • Voeg de maizena en het azijn toe en spatel dit door het eiwit heen. Doe dit heel luchtig, zodat je niet alle lucht verliest.
  • Doe het eiwit in een spuitzak met (kartel) spuitmondje (Wilton 1M) en spuit nestjes op de bakplaat. Begin met de bodem (een rondje) en ga zo langzaam naar boven langs de buitenkanten van het rondje.
  • Verwarm de oven voor op 100 graden en laat de pavlova ongeveer 1,5 uur drogen. Laat daarna goed afkoelen.
  • Doe de slagroom en de suiker in een kom en klop dit stijf. Doe dit in een spuitzak. Spuit in alle pavlova nestjes wat slagroom, leg hierop een lepel lemon curd en versier met vers gesneden fruit.
Trefwoord Kerstbrood, Kerstdessert, Pavlova