Mini Pavlova met vers fruit en Lemon Curd
Seveer deze kerst Mini Pavlova met vers fruit en Lemon Curd en maak indruk op iedereen!
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Drogen in de oven 1 uur uur 30 minuten min
- 90 gram eiwit
- 150 gram suiker
- 2 tl maizena
- 2 tl azijn
Mix het eiwit samen met de suiker tot je stijve pieken hebt. Zorg dat de kom goed vetvrij is. Je moet de kom op zijn kop kunnen houden zonder dat het eiwit er uit valt.
Voeg de maizena en het azijn toe en spatel dit door het eiwit heen. Doe dit heel luchtig, zodat je niet alle lucht verliest.
Doe het eiwit in een spuitzak met (kartel) spuitmondje (Wilton 1M) en spuit nestjes op de bakplaat. Begin met de bodem (een rondje) en ga zo langzaam naar boven langs de buitenkanten van het rondje.
Verwarm de oven voor op 100 graden en laat de pavlova ongeveer 1,5 uur drogen. Laat daarna goed afkoelen.
Doe de slagroom en de suiker in een kom en klop dit stijf. Doe dit in een spuitzak. Spuit in alle pavlova nestjes wat slagroom, leg hierop een lepel lemon curd en versier met vers gesneden fruit.
Trefwoord Kerstbrood, Kerstdessert, Pavlova