Ga terug
Vegan zelf Vienetta maken

Vegan Viennetta

Viennetta, bij menig Nederlander staat het rondom kerst op de tafel. Dit jaar kun je zelf viennetta maken en dit kun je zelfs 100% vegan doen!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bevriezen 4 uur
Gang Dessert
Porties 1 ijstaart

Equipment

  • 1 cakevorm
  • Vel bakpapier

Ingrediƫnten
  

  • 397 ml. gecondenseerde kokosmelk ( = 1 blikje)
  • 500 ml. plantaardige slagroom
  • 50 gram Kristalsuiker
  • 150 gram pure chocolade
  • 2 eetlepels cacaopoeder

Instructies
 

  • Klop de plantaardige slagroom samen met de suiker stijf. Klop in een andere kom de gecondenseerde kokosmelk tot een stevig mengsel. Dit zal niet helemaal stijf worden, maar je ziet wel een verschil met de dunnere melk.
  • Schep de kokosmelk en de plantaardige slagroom bij elkaar en roer dit voorzichtig door, zonder te veel lucht te verliezen.
  • Doe het vel bakpapier in de cakevorm. Hiermee trek je de bevroren ijstaart straks makkelijk uit de vorm.
  • Smelt de pure chocolade au bain marie en laat het even terug op temperatuur komen zodat de chocolade niet de slagroom direct doet smelten.
  • Schep nu eerst wat van het kokos/slagroom mengsel op de bodem van je cakevorm. Zorg dat alles goed bedekt is.
  • Schep hier vervolgens wat chocolade over, dan weer wat kokos/slagroom, net zo lang totdat alles op is.
  • Zet de ijstaart nu een paar uur in de vriezer.
  • Haal hem vlak voor het serveren uit de koeling. Leg een bordje op de bovenkant van de cakevorm en draai deze samen met de cakevorm om. Haal nu cakevorm weg en trek het bakpapiertje weg. Verdeel de cacao over de bovenkant.
Trefwoord Dessert, Kerstdessert, Vienetta