Ga terug
Appelkruimel Cheesecake met koekbodem

Appelkruimel Cheesecake met koekbodem

Appelkruimel is al onwijs lekker, maar als je dat combineert met een cheesecake laag en een koekbodem, wordt het nog beter!
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Afkoelen 2 uur
Gang Tussendoortje
Porties 12 stukjes

Equipment

  • Bakvorm of ovenschaal 20x30 cm
  • Bakpapier

Ingrediƫnten
  

Voor de koekbodem

  • 175 gram bloem
  • 150 gram roomboter
  • 75 gram suiker
  • snufje zout

Appel Cheesecake laag

  • 350 gram roomkaas
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 ei
  • 100 gram suiker
  • 2 of 3 grote appels
  • theelepel kaneel
  • Eetlepel suiker

Kruimellaag

  • 100 gram roomboter
  • 100 gram suiker
  • 100 gram bloem

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed de bakvorm met bakpapier.
  • Mix de bloem samen met de roomboter, de suiker en het snufje zout tot een stevig deeg. Druk dit op de bodem van de bakvorm en bak dit in de oven voor ongeveer 15 minuten. Het hoeft nog niet gaar te zijn aangezien hij straks terug de oven in gaat, maar de bodem moet wat langer dan de rest. Laat na het bakken even afkoelen.
  • Snijdt de appels in kleine stukjes en mix dit samen met een eetlepel suiker en de kaneel. Zet dit even aan de kant.
  • Klop de roomkaas los samen met de suiker en voeg het ei toe. Roer goed door en voeg de vanille extract toe.
  • Mix de appels door het roomkaas mengsel en stort dit op de bodem.
  • Verwarm de oven weer voor op 175 graden, als deze in de tussentijd is afgekoeld.
  • Mix de bloem, suiker en koude stukjes roomboter tot een kruimelig mengsel. Dit kun je het beste met je vingertoppen doen, met de keukenmachine wordt het te snel een echt deeg en je wil juist kruimels.
  • Verdeel deze kruimels over de appel cheesecake laag
  • Bak dit vervolgens ongeveer 50-55 minuten totdat de appelkruimel cheesecake gaar is. Laat hem volledig afkoelen voordat je hem aansnijdt, zo krijgt de roomkaas de kans om op te stijven.
Trefwoord Cheesecake, Appelkruimel