Ga terug
Sinterklaas Blondie met Kruidnoten

Sinterklaas blondie met kruidnoten

Deze Sinterklaas blondie met kruidnoten is onwijs lekker! Het smeuïge van de blondie smaakt erg goed bij de speculoos en de bite die de kruidnoten aan de blondie geven.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Uitharden 2 uur
Totale tijd 2 uur 50 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 12 stukjes

Equipment

  • Bakvorm of ovenschaal van 20 x 30
  • Bakpapier

Ingrediënten
  

  • 225 gram boter
  • 275 gram patentbloem
  • 350 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels speculoos (smeerbare speculoos pasta)
  • 50 gram witte chocolade
  • 2 handjes kruidnoten
  • 2 handjes witte chocolade kruidnoten

Instructies
 

  • Snij de roomboter in stukjes en doe deze in een steelpannetje. Verwarm de boter vervolgens totdat deze volledig is gesmolten. Voeg deze vervolgens samen met de suiker en mix dit totdat je een glad geheel krijgt. Laat het heel even afkoelen voordat je de eieren toevoegt.
  • Voeg de eieren één voor één toe terwijl je mixt. Als het ene ei is opgenomen, voeg je de andere toe en mix een paar minuten op de hoogste stand.
  • Zeef vervolgens de bloem en het zout en voeg dit toe. Schep dit door het beslag heen tot dat alles is opgenomen.
  • Mix hier een eetlepel speculoos en een handje kruidnoten en een handje chocolade kruidnoten doorheen.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakvorm met bakpapier. Stort hier vervolgens het beslag in en bak de blondie voor ongeveer 30-35 minuten.
  • Als hij uit de oven komt, dan is de buitenkant wel hard/ heeft een krokant laagje, maar de binnenkant zal nog wat zacht/wiebelig zijn. De zijkanten zijn vaak wel al wat harder, zijn deze nog zacht? Dan is hij nog niet gaar. Twijfel je? Zet hem liever nog even 5 minuten terug. In de koelkast stijft de blondie wel nog verder op, dus helemaal hard hoeft zeker niet!
  • Smelt de witte chocolade en verdeel dit over de bovenkant van de blondie. Doe hetzelfde met een eetlepel speculoos. Hak de overige kruidnoten en chocolade kruidnootjes in stukjes en verdeel dit hier overheen. Laat het vervolgens afkoelen en uitharden, bij voorkeur een uur of 2.
Trefwoord Kruidnoten Kwarktaart, sinterklaas taart, Blondies, Speculoos