Kruidnoten Cheesecake
Ben je op zoek naar iets lekkers voor Sinterklaasavond of iets waarmee je de sint verwelkomt tijdens de intocht op tv? Maak deze eenvoudige no bake kruidnoten cheesecake!
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Opstijven 6 uur uur
Totale tijd 6 uur uur 35 minuten min
Koekbodem
- 200 gram kruidnoten
- 100 gram gesmolten boter
Cheesecake lagen
- 200 gram roomkaas
- 150 ml halfvolle yoghurt
- 350 ml slagroom
- 50 gram suiker
- 1 zakje bourbon vanillesuiker
- 1 tl vanille extract
- 50 gram verkruimelde kruidnoten
- 125 gram witte chocolade
- 2 x 80 ml heet water
- 8 blaadjes gelatine
Topping
- Kruidnoten hoeveelheid naar wens
Bodem
Begin met de onderste laag, de koekbodem. Begin dus met het vermalen van de kruidnoten.
Mix dit samen met de gesmolten boter. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en stort hier de koekbodem op. Druk dit stevig aan en zet in de koelkast.
Cheesecake lagen
Ga nu verder met de cheesecake laag. Zet alvast een kommetje koud water klaar met hierin de gelatine.
Klop de slagroom stijf met 50 gram suiker.
Mix vervolgens in een andere kom de roomkaas met de halfvolle yoghurt los. Roer het goed door totdat je geen klontjes meer ziet. Mix hier vervolgens de vanille extract en de vanillesuiker doorheen.
Schep dit nu voorzichtig bij de opgeklopte slagroom en roer dit door. Verdeel dit over twee kommen.
Witte chocolade cheesecake laag
Smelt 125 gram witte chocolade au bain marie of in de magnetron. Laat dit heel even terug op temperatuur komen.
Voeg dit toe aan een van de twee kommen.
Zet een schaaltje met 80 ml heet water klaar (kokend water, maar echt heet water uit de kraan kan ook). Laat hier 4 blaadjes gelatine in oplossen. Mix dit met het roomkaasmengsel waar je net de witte chocolade in hebt gedaan. Verdeel dit over de koekbodem en zet even in de koelkast
Kruidnoten cheesecake laag
Voeg aan de andere kom 50 gram verkruimelde kruidnoten toe. Proef of je het goed vind smaken en voeg eventueel nog iets meer toe naar smaak.
Zet nog een schaaltje met 80 ml heet water klaar. Laat ook hier 4 blaadjes gelatine in oplossen. Mix dit met het roomkaasmengsel.
Verdeel dit vervolgens over de witte chocolade laag en laat de cheesecake minimaal 4-6 uur (maar het liefste een hele nacht) opstijven in de koelkast.
Trefwoord Cheesecake, sinterklaas taart, No bake Cheesecake, Sinterklaas Cheesecake