Ga terug
Eton Mess

Eton Mess

Eton mess is een traditioneel dessert dat bestaat uit slagroom, stukjes meringue en aardbei.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Dessert
Porties 2 stuks

Equipment

  • 2 glazen

Ingrediƫnten
  

  • 6 meringues om in stukken te snijden
  • 2 meringues om boven op te leggen als decoratie
  • 135 ml. slagroom
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 handjes aardbeien
  • Eventueel: chocoladeballen ter versiering
  • Poedersuiker

Instructies
 

  • Gebruik kant en klare meringue of maak de meringue volgens dit recept*. In plaats van kerstmutsen kun je toefjes spuiten van de meringue. Voeg wat strepen rode kleurstof toe aan de lege spuitzak, vul hem vervolgens met het schuim en spuit de toefjes op. Doe dit door je spuitzak op dezelfde hoogte te houden als je spuit. Maak vervolgens een draaibeweging als je klaar bent met het toefje, zodat je een mooi toefje krijgt.
  • Klop de slagroom stijf. Als de slagroom wat dikker begint te worden, voeg je de twee eetlepels suiker toe en klop je verder totdat de slagroom geheel stijf is. Zet dit even aan de kant.
  • Maak de aardbeien schoon en verwijder het kroontje. Snij ze vervolgens in kleine stukjes. De helft van de aardbeien gebruik je in zijn geheel in het glaasje. Pureer de andere helft van de aardbeien. Voeg dit toe aan de stijfgeklopte slagroom.
  • Snij de meringue in kleine stukjes. Voeg hiervan de helft toe aan de slagroom en roer dit goed door elkaar zodat je bij elke schep wat slagroom, meringue en aardbeienpuree hebt. Vervolgens kun je de desserts gaan opbouwen in het glas.
  • Begin met een laagje aardbeien, leg hier een laagje meringue op. Verdeel vervolgens het slagroommengsel over de twee glaasjes. Leg hier nog een meringue op, decoreer eventueel met wat chocoladeballen en maak het geheel af door er wat poedersuiker op te strooien.

Notities

* Dit recept voor de meringue
Trefwoord Eton Mess, Kerst