Ga terug
Vechtse Kano's

Vechtse Kano's

Deze kano's zijn gevuld met Witte Chocolade in plaats van spijs, waardoor je een heel ander effect krijgt! Daarnaast zien ze er gewoon geweldig uit!
Voorbereidingstijd 50 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur 20 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 12 stuks

Equipment

  • Sloffenringen of Kanoringen*
  • Spuitzak met spuitmondje 1M
  • Bakpapier
  • Suikerthermometer

Ingrediënten
  

Kano's

  • 480 gram bloem
  • 240 gram witte basterdsuiker
  • 375 gram roomboter
  • 15 gram bakpoeder
  • snufje zout
  • 420 gram witte chocolade

Italiaanse Meringue botercrème

  • 200 gram kristalsuiker
  • 60 ml water
  • 140 gram eiwit
  • 225 gram roomboter
  • 200 gram frambozen
  • 50 gram suiker

Topping:

  • 100 gram ruby Chocolade
  • 100 gram frambozen

Instructies
 

Kano's

  • Meng de suiker samen met de boter. Voeg hier de bloem, de bakpoeder en het zout aan toe en mix tot een stevig deeg. Verpak dit in plasticfolie en laat het een uur rusten in de koelkast.
  • Rol het deeg uit tot ongeveer 5 millimeter dik. Je kunt hier nu met de vormpjes kano's uitsteken. Doe dit tot al je deeg op is. Rol eventueel opnieuw uit als je niet genoeg deeg meer naast elkaar over hebt. Vul de helft van de kano's met ongeveer 35 gram (kano vormpjes) of 45 gram (mini sloffen vormpjes) witte chocolade. Leg vervolgens de overige helften bovenop de chocolade en druk aan. Let op: je bakt de kano's dus in de vormpjes. Niet de vormpjes verwijderen, anders loopt alles uit.
  • Bak de kano's ongeveer 15-20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Laat ze vervolgens volledig afkoelen.

Italiaanse Meringue Botercrème

  • Doe de suiker samen met het water in een pan en doe de eiwitten in een vetvrije kom van de keukenmachine.
  • Verwarm het suikerwater tot 118 graden en zet vervolgens keukenmachine met de eiwitten aan op de hoogste stand. Zodra het suikerwater 121 graden heeft bereikt, giet je dit bij de eiwitten. Let op: zet de keukenmachine uit of op de zachtste stand.
  • Mix dit vervolgens nog 10 minuten door totdat het is afgekoeld en laat het even staan.
  • Ga ondertussen aan de slag met de frambozen. Doe deze in een pannetje samen met 50 gram suiker en kook tot de frambozen zacht zijn geworden (ongeveer 5 minuten). Haal de frambozen nu door een vergiet zodat de pitjes achterblijven. Pureer dit en laat het afkoelen.
  • Zet de keukenmachine met eiwitten weer aan en voeg hier steeds wat stukjes boter aan toe, totdat alle boter is opgenomen. Vervolgens voeg je de gepureerde frambozen toe.
  • Doe de botercrème in een spuitzak met spuitmondje en spuit dit op de kano bodems.

Versiering

  • Smelt de helft van de Ruby chocolade au bain marie tot een temperatuur van 42 graden. Voeg vervolgens de overige chocolade toe en roer door tot alles is gesmolten. Smelt niet alles? Zet het nog een paar seconden terug op de pan met heet water.
  • Laat de chocolade staan tot je een temperatuur van 29 graden hebt bereikt. Doe de chocolade in een spuitzak en spuit op een vel bakpapier hartjes of andere vormpjes naar keuze. Laat dit uitharden.
  • Versier de kano's met de overige frambozen en de chocoladevormpjes.

Notities

* Je maakt met dit recept 12 kano's in een kanovorm of 8 mini slofjes
Is de botercrème geschift? Verwarm het mengsel even en klop weer verder op. Is het te ver gesmolten tijdens het verwarmen? Zet hem dan even in de koelkast en probeer het na 10 minuten nog een keer op te kloppen!
Trefwoord Kano, Mini slofjes, Vechtse Kano