Ga terug
Kruidnoten discodip

Discodip kruidnoten

Wil je je kruidnoten opvrolijken? Maak er dan chocolade discodip kruidnoten van. Dip je kruidnoten in de chocolade en bestrooi ze met sprinkels naar keuze!
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Uitharden 1 uur
Totale tijd 1 uur 45 minuten
Gang Tussendoortje
Keuken Nederlands
Porties 2 bakplaten vol

Equipment

  • Bakplaat met bakpapier
  • Schaal die in de koelkast past

Ingrediƫnten
  

  • 150 gram ongezouten roomboter
  • 125 gram donkere basterdsuiker
  • 2 eetlepels koek/ speculaaskruiden
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • Mespuntje zout
  • 60 ml halfvolle melk
  • Sprinkels naar keuze

Instructies
 

  • Mix de boter samen met de basterdsuiker. Voeg vervolgens het zelfrijzend bakmeel, het zout en de koek- en speculaaskruiden toe aan het botermengsel. Kneed dit door elkaar en voeg steeds een beetje melk toe, totdat je een soepel deeg hebt.
  • Verdeel het deeg in vieren, en rol elk stuk uit tot een lange sliert van ongeveer 1 cm dik. Snijdt deze rol in stukjes van ook 1 cm en rol deze stukjes op tot een balletje.
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg de bolletjes op de bakplaat. Druk ze aan met je vinger, zodat ze de vorm van een kruidnoot krijgen.
  • Verwarm de oven voor op 160 graden en bak de kruidnoten voor ongeveer 15 minuten totdat ze gaar zijn. De kruidnoten zijn warm natuurlijk heerlijk, maar je moet even geduld hebben, als ze afkoelen dan harden ze pas uit, waardoor je de echte kruidnoot-bite krijgt.
  • Smelt de chocolade in de magnetron. Doe dit door de chocolade in een bakje te doen en steeds 30 seconde in de magnetron te zetten. Roer het na de 30 seconden steeds door, je zult zien dat het steeds verder smelt. Herhaal dit +/- 3 keer, waarna de chocolade helemaal is gesmolten.
  • Leg een bord of bakplaat met bakpapier klaar (die in de koelkast past). Haal de kruidnoten een voor een door de chocolade en leg ze vervolgens op het bakpapier. Herhaal dit tot de kruidnootjes op zijn. Strooi hier vervolgens de sprinkels overheen. Let op: zorg dat de chocolade niet al te snel uithard, mocht je zien dat het toch snel gebeurd, doe de sprinkels er dan al eerder over. Anders blijven ze niet zitten. Laat ze dan een uurtje uitharden in de koelkast.
Trefwoord Kruidnoten, Sinterklaas, Discodip