Pompoensoep met kokosmelk
Pompoensoep in de herfst is natuurlijk altijd goed! Dit is een romige pompoensoep met wortel en kokosmelk. Hierdoor is de soep vegan!
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
- 1 winterpeen
- 800 gram pompoenblokjes
- 250 ml kokosmelk
- 3 teentjes knoflook
- peper en zout
- Olijfolie
- 1 liter kokend water
- 1 groente bouillon blokje
Snij de pompoen en wortel in kleine stukjes (AH en Jumbo verkopen voorgesneden stukjes pompoen, zodat je hem niet helemaal hoeft schoon te maken)
Verwarm de pan en doe een scheutje olijfolie in de pan. Pers de knoflook en fruit deze in de pan. Voeg de pompoen en wortel toe en bak deze voor een paar minuten.
Voeg het kokende water en bouillon blokje toe en roer alles goed door. Laat de soep vervolgens een half uurtje koken.
Roer de kokosmelk door de soep heen en breng op smaak met peper en zout
Trefwoord Herfst, Tomatensoep, Pompoensoep